Filip, reacție la trecerea deputaților Ivanov și Vitiuc la fracțiunea Șor: Acesta e „dracul” cu care vrea să facă alianță actuala opoziție?

Autor: , in Politic / Populare / 11 mai, 2020, 18:49

Acesta este „dracul” cu care vrea să facă alianță actuala opoziție? E întrebarea pe care o adresează liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, ca reacție la anunțul a doi foști deputați PDM, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov, de a adera la fracțiunea Șor din Parlament.

„Quod erat demonstrandum (trad. – ceea ce trebuia de demonstrat). Artizanii „blocului anti-guvernamental” fac parte dreaptă celor 2 departamente: câte 9 deputați pentru fiecare. Acesta este „dracul” cu care vrea să facă alianță actuala opoziție (veritabilă)?”, a reacționat președintele PDM pe pagina sa de Facebook.

„După ce ați crescut politic pe ura și critica față de Plahotniuc și Șor, pe discursuri aprinse despre corupție și furtul miliardului, vine, o data în plus, timpul în care veți bea ceai cu cei cu care mai ieri nici mâna n-ați vrut să dați? De această dată cum veți mai argumenta alegătorilor? „Valori europene”? „Luptăm cu balaurul”? Nebănuite sunt căile politice…”, a scris Pavel Filip.

Amintim că acum câteva zile, vicepreședintele Parlamentului din partea PAS, Mihai Popșoi, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă este gata să facă coaliție și cu „dracul” pentru a da jos socialiștii de la guvernare.

„Probabil colegul meu a vorbit despre democrați”, a precizat ulterior lidera PAS, Maia Sandu, admițând că colegul său nu a folosit cea mai reușită exprimare.

Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, care au părăsit vineri, 8 mai, fracțiunea Partidului Democrat, au anunțat astăzi că se alătură fracțiunii Partidului Șor din Parlament.

Amintim că odată cu anunțul părăsirii Partidului Democrat, cei doi deputați și-au declarat disponibilitatea de a face parte din inițiativa vociferată de Andrian Candu, liderul Pro Moldova, privind crerea unui bloc politic antiguvernamental în Parlament. În aceeași zi (n. r. – 8 mai), Partidul Șor a anunțat că aderă la inițiativă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X