Foto: tv8.md

Șase secții din cadrul Spitalului Sfânta Treime și-au stopat activitatea, după ce săptămâna trecută au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. Mai exact, 32 de pacienți și 5 lucrători medicali au fost confirmați cu noul coronavirus.

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei că săptămâna trecută au fost prelevate probe 58 de probe – 48 de probe de la pacienți și 11 probe de la lucrători medicali. În rezultat, rezultate pozitive au fost confirmate pentru 32 de pacienți și 5 lucrători medicali.

„Toți pacienții confirmați pozitiv au fost transferați în instituțiile desemnate pentru infecția COVID-19, Spitalul Sfânta Treime nefiind instituție cu profil COVID-19”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Secțiile unde au fost înregistrate cazurile de infecție sunt Nefrologie, Cardio Recuperare, Hepatologie, Otolaringologie, Neurologie, Chirurgie septică. Acestea și-au stopat activitatea și au fost întreprinse măsuri urgente de dezinfecție.

„Toate cazurile depistate sunt cercetate de epidemiologi. În instituție este instalat regim restrictiv de circulație a pacienților și a personalului. Zilnic este monitorizată starea de sănătate a personalului, care activează și a pacienților: termoteria de trei ori pe zi și prezența semnelor catarale. Sunt stopate vizitele rudelor”, a mai declarat Tatiana Bucearschi.

Conform acesteia, personalul medical din cadrul Spitalului Sfânta Treime este echipat cu echipament medical de protecție, în limita necesară.

În contextul cazurilor pozitive de săptămâna trecută, personalul Spitalului a fost instruit repetat privind măsurile profilactice și anti-epidemice.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 4.927 de cazuri de infecție COVID-19, dintre 1.188 de cazuri vizează angajații sistemului medical.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19, au fost internați 33 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Un număr de 171 de persoane au pierdut lupta cu pandemia, în timp ce 1.980 de persoane au fost tratate.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here