Învinuirile aduse unui angajat al Penitenciarului nr.17 pentru care riscă până la 15 ani de închisoare

Autor: , in Social / 11 mai, 2020, 13:51

Trei bărbați din raionul Șoldănești au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar printre aceștia se numără și un angajat al Penitenciarului nr. 17- Rezina. Toate cele 3 persoane sunt învinuite de trafic de droguri.

În acest caz au fost efectuate șapte percheziții atât la domiciliile celor 3 învinuiți, cât și la locurile de depozitare a drogurilor.

În rezultar, au fost depistate și ridicate peste trei kg de marijuană care pe piața neagră ar valora 450.000 lei, precum și semințe de cannabis pregătite pentru a fi plantate, cântar electronic, obiecte confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore, iar după aplicarea arestului, aceștia se vor afla în custodia statului încă 30 de zile, la solicitarea procurorilor.

Bărbații au vârste cuprinse între 33 și 44 de ani, doi din aceștia fiind anterior judecați, inclusiv pentru infracțiuni similare.

Potrivit ofițerilor de investigație, angajatul Penitenciarului comercializa drogurile, iar liderul grupului criminal cultiva și prelucra plantele de cannabis, apoi le transmitea spre comercializare celorlalți membri.

În cazul în care vinovăția celor 3 învinuiți va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X