(METEO) Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Autor: , in Social / 11 mai, 2020, 14:48

Vremea va înregistra variaţii temporar semnificative, în următoarele două săptămâni (11 – 24 mai), atât pe durata zilelor, cât şi pe parcursul nopţilor, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor, pe fondul unui grad ridicat de instabilitate atmosferică, va apărea după data de 12 mai, precum şi începând din 15 mai, potrivit meteorologilor români.

Pe durata următoarelor două săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de variaţii, temporar chiar semnificative, astfel că zilele cu vreme răcoroasă, local chiar rece pentru această perioadă din an în special în nord (cu probabilitate mai mare în 13 şi 15 mai) când media maximelor va fi de 16 – 19 grade, vor alterna cu zile calde când după-amiaza vor fi 25 – 28 de grade, mai ridicate în sud.

Aceleaşi oscilaţii vor avea şi temperaturile nocturne care se vor situa în marea lor majoritate între 8 şi 11 grade, valori mai mici, în medie de 4 – 8 grade, fiind în dimineţile de 13 şi 15 mai şi posibil în jurul datei de 19 mai.

Ploile vor fi asociate manifestărilor de instabilitate atmosferică, astfel că distribuţia acestora va fi neuniformă, pe spaţii mici fiind posibile averse cu caracter torenţial, dar la nivel regional se estimează un regim pluviometric în general deficitar.

Zielele cu cele mai mari șanse de ploaie din acest interval vor fi 12, 15, 16 și 17 mai. Ploi mai sunt posibile și la 23 și 24 mai.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X