Scrisoarea care ar demonstra tergiversarea acordării unui împrumut avantajos din partea Japoniei pentru R. Moldova (DOC)

Autor: , in Economic / Politic / 11 mai, 2020, 14:09

Vicepreședintele Parlamentului și deputat al fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a dat publicării o scrisoare care ar arăta că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) întârzie acordarea unui împrumut avantajos din partea Japoniei. Scrisoarea este remisă de Agenția niponă JICA.

„Domnule Perju, nu cunosc limba japoneză. Dar iată o scrisoare în engleză. De la Agenția niponă JICA. De regulă, diplomații, mai ales cei din Japonia, nu-și permit așa ceva. Aici ei enunță că sunt preocupați de faptul că se întărzie și întârzierea va avea un impact negativ. Ca din cauza tergiversării proiectul riscă să nu înceapă anul curent”, spune Slusari

„Domnule Perju, cunoașteți foarte bine că partea niponă era pregătită să semneze acordul de credit încă pe 21 noiembrie 2019 ! Dacă ar fi nevoie, voi publica și probe. Domnule Perju, dacă ziceți că MAEIE a delegat împuternicirele de a semna acordul Ambasadorului RM în Japonia, publicați documentul confirmativ. Dacă nu-l publicați, atunci vom constata din nou că ați mințit public și trebuie să dați demisia” mai spune Alexandru Slusari.

De menționat că, anterior deputatul a declarat că Republica Moldova ar putea poate pierde un credit avantajos, în valoare de 18.647.283 dolari pentru procurarea tehnicii și echipamentului agricol pentru agricultura post-recoltare, oferit de Japonia. Procesul însă ar fi tergiversat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a negat cele spuse de Slusari și i-a recomandat să consulte actele împrumutului.

Foto: Facebook/Alexandru Slusari

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X