Slusari: Platforma DA ar fi gata să voteze pentru demisia Guvernului Chicu, dar înaintează o condiție

Autor: , in Politic / 11 mai, 2020, 16:32

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că fracțiunea parlamentară este gata să susțină demisia Guvernului condus de Ion Chiuc, însă, cei din Platformă au o condiție.

Deputatul susține că colegii săi din Platforma DA ar putea susține demisia Guvernului Chicu, însă fără a face „acord cu dracul”.

„Vă asigur că diferența noastră strategică în abordări, nu va influența asupra activităților în Parlament și noi suntem gata să conjugăm eforturile în vederea demiterii acestui guvern antipopular și instituirea unui executiv anti-criză de profil proeuropean. Cu condiția că nu ni se va mai cere încheierea unui acord cu dracul”, a scris Slusari pe Facebook.

De partea cealaltă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat într-un live pe Facebook că unii colegi de-ai lui se arată dispuși să voteze demisia Guvernului Chicu, însă cere să nu fie puși în aceeași oală cu grupul Pro Moldova și Partidul ȘOR.

Președinta PAS, Maia Sandu, a declarat, duminică, că formațiunea pe care o conduce nu ia în calcul să adere la blocul opoziției, creat în Parlament la inițiativa grupului Pro-Moldova și la care a aderat deja Partidul ȘOR. Pe de altă parte, ea nu exclude un vot comun pentru demiterea Guvernului.

Sandu a mai spus că, deși „există un risc mare de imagine pentru PAS”, formațiunea pe care o conduce va încerca să găsească o variantă de demitere a actualului Executiv și numire a unui nou Guvern.

„Avem o alegere dificilă: să încercăm să numim un Guvern foarte bun pentru cetățeni, asumându-ne toate riscurile politice și de imagine, inclusiv electorale, sau să lăsăm lucrurile așa cum sunt. Dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să îmbunătățim situația cetățenilor indiferent de consecințele politice pentru noi, pe termen mediu și lung. Asta o să încercăm să facem, dar asta depinde și de alți deputați din Parlament. Parlamentul arată așa cum arată acum, dar vom încerca să găsim cea mai bună soluție”, a mai spus Sandu.

La sfârșitul săptămânii trecute Andrian Candu a venit cu inițiativă creării unui „bloc al opoziției”, la care au aderat nouă deputați Pro Moldova, deputații Partidului ȘOR și neafiliații Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov. Cei din urmă au anunțat astăzi că aderă la Partidul ȘOR.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X