Un singur muncitor a infectat cu coronavirus 533 de persoane într-o fabrică

Autor: , in COVID-19 / 11 mai, 2020, 15:44

Un muncitor la o fabrică de prelucrare a peştilor din oraşul Tema, de pe coasta Oceanului Atlantic, a infectat 533 alţi de muncitori cu noul coronavirus, a declarat preşedintele Ghanei, Nana Akufo-Addo, relatează France24, citată de digi24.ro.

Potrivit France24, o singură persoană a răspândit virusul la alte 533 de persoane dintr-o fabrică care se ocupă cu prelucrarea peştelui, focarul fiind raportat vineri în oraşul Tema, din Ghana. Cele 533 de persoane făceau din echipa de instalaţii, dar mai multe informaţii despre incident nu au fost dezvăluite, spun autorităţile medicale.

„Toate cele 533 de persoane au fost infectate de o singură persoană. Implementarea strategiei noastre de urmărire, testare şi tratare agresivă este cea mai sigură modalitate de a înrădăcina virusul”, a spus preşedintele Ghanei, Akufo-Addo.

De asemenea, preşedintele a menţionat că cele 533 de cazuri pozitive reprezintă aproximativ 11.3% din totalul infecţiilor din Ghana.

În Ghana au fost raportate 4700 de cazuri de Covid-19, fiind statul cu cel mai mare număr de infecţii din Africa de Vest. Oficialul a mai spus că 22 de persoane au murit de coronavirus, în timp ce 494 s-au recuperat.

Cu 160.501 de teste de la izbucnire pandemiei, Akufo-Addo a declarat că Ghana a efectuat teste la un milion de locuitori oameni decât oricare altă ţară din Africa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X