(VIDEO) „Vom vedea multe surprize”. Candu crede că Dodon „nici nu va ajunge la prezidențiale”. La ce s-a referit

Autor: , in Politic / Populare / 11 mai, 2020, 12:30

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova crede că Igor Dodon, deși a propus data de 1 noiembrie 2020 pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, nu va ajunge să candideze la scrutin. Și asta pentru toate scheme și interesele financiare ale lui Igor Dodon vor fi curând identificate și dezvăluite întregii societăți, a declarat Andrian Candu în cadrul unei transmisiuni live pe Facebook.

„De ce așa de târziu, la 1 noiembrie? Alegerile pot avea loc și pe 25 octombrie. Vrem mai repejor să scăpăm de dumneata. Dar eu cred, stimate tovarăș socialist, că nici n-o să ajungi la prezidențiale. Eu personal și noi cei din Pro Moldova, dar cred că la această idee se vor alătura mulți, vom face în așa fel încât dumneata să nu ajungi la prezidențiale. Pentru că tot ce înseamnă interese financiare, scheme și multe altele care te înconjoară, foarte curând va fi identificat și dezvăluit întregii societăți. Ține-te foarte bine, așează-te pe scăunel pentru că urmează o perioadă foarte interesantă”, a declarat Andrian Candu.

Citește și: (VIDEO) Reacția lui Dodon la apariția „blocului Candu-Șor”: „O tunat și i-o adunat. Trebu’ și Maia”

„Am un sentiment că acest personaj nici n-o să ajungă până la prezidențiale. Vom vedea multe surprize pe viitor”, a adăugat Candu, chemând opoziția „la consolidare și dialog”.

„Niciun fel de coaliție”

Liderul Pro Moldova a precizat că prin declarația sa de vineri, 8 mai, în care chema opoziția parlamentară să se unească într-un bloc politic antiguvernamental, nu se avea în vedere un apel la formarea unei coaliții.

„Deja președintele Dodon discută foarte mult despre opoziție, alianțe. Nimeni nu are de gând să facă niciun fel de coaliție și alianță. Am propus doar să ne consolidăm în opoziție. Pentru că ceea ce s-a întâmplat Curtea Constituțioanlă a arătat că împreună, dacă reușim să sincronizăm, putem obține rezultate foarte bune. Vom insista ca să ne coalizăm ca opoziție. Nu trebue de semnat alianțe. Doar în Parlament și pe platformă parlamentară, așa cum au zis și alți lideri ai opoziției. În Declarația noastră anume ne-am referit la platforma parlamentară”, a spus ex-președintele Parlamentului.

Acesta a menționat că își dorește o soluție pentru învestirea unui alt Guvern, care să depășească criza COVID-19 și care să se asigure ca, „pe viitor, președintele Dodon să nu intre în campania prezidențială cu tot felul de avantaje pe care le are, inclusiv instituții la dipoziția sa”.

Vezi și: Candu îi recomandă lui Filip să iasă din coaliția cu PSRM și să contribuie la instaurarea unei „guvernări calitative”

Igor Dodon nu a anunțat, deocamdată, despre intenția sa de a candida la scrutinul prezidențial din toamna acestui an.

Într-un briefing de presă din această dimineață, liderul neformal al PSRM le-a transmis liderilor partidelor parlamentare, cu excepția lui Ilan Shor, să lanseze discuții în vederea declanșării alegerilor anticipate, pentru a scăpa de „râia din Parlament”, cu referire la „oamenii controlați de Plahotniuc și Shor”.

Citește și: Sandu comentează inițiativa lui Candu, de a crea un bloc al opoziției în Parlament: Un mare risc de imagine pentru PAS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X