Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc se alătură fracțiunii Partidului Șor

Autor: , in Politic / Populare / 11 mai, 2020, 15:10

Deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, care au părăsit vineri, 8 mai, fracțiunea Partidului Democrat, se alătură fracțiunii Partidului Șor din Parlament. Anunțul a fost făcut de Violeta Ivanov pe Facebook, dar și într-o Declarație de presă a formațiunii.

În anunțul său, Violeta Ivanov declarată că „singura formațiune politică din actualul Parlament care a demonstrat atașament față de interesele oamenilor este Partidul Șor”.

„Această formațiune politică, chiar dacă a fost în opoziție, a realizat proiecte sociale și de infrastructură importante și are un program economic viabil și soluții concrete pentru depășirea crizei cu care se confruntă țara. Suntem convinși că alături de echipa Partidului Politic Șor vom reuși să realizăm programul nostru electoral pentru binele cetățenilor care ne-au acordat încrederea și pe care nu-i interesează atât culoarea politică a deputaților, cât lucrurile bune pe care le realizează”, afirmă ea, inclusiv din numele lui Vladimir Vitiuc.

Deputata a afirmat că deputații sunt aleșii poporului, dar „nu mașini de vot ale unor lideri de partid care îi privesc ca pe propriii subalterni și așteaptă supunere oarbă pentru a-i folosi ca să-și promoveze propriile interese politice și personale”.

„Anume acesta a fost motivul principal pentru care săptămâna trecută noi, deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc am părăsit rândurile Partidului Democrat din Moldova”, a precizat ea.

Reacția Partidului Șor

„Partidul Politic Șor salută anunțul deputaților Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, aleși pe listele Partidului Democrat, care au decis, în actualul context politic, când această formațiune a fost subjugată totalmente intereselor personale, de natură electorală ale lui Igor Dodon, să părăsească PDM și fracțiunea parlamentară a acestuia și să se alăture deputaților noștri”, se arată în Declarația partidului.

Formațiunea susține că „a atenționat de mai mult timp că alianța PSRM-PDM este una în detrimentul Republicii Moldova, care nu ține cont de interesele cetățenilor și ale țării, singurul scop al acesteia fiind menținerea socialiștilor la guvernare și realegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte”.

„Considerăm decizia celor doi deputați ca fiind singura corectă și unica posibilitate de a-și realiza programul electoral și promisiunile date alegătorilor în campania electorală din 2019”, se arată în Declarație.

Fracțiunea crește la 9 deputați

Astfel, fracțiunea parlamentară a Partidului Șor urmează să aibă 9 deputați, egalând componența numerică a grupului parlamentar Pro Moldova.

Totuși, potrivit legii acest lucru se va oficializa abia peste șase luni după depunerea de către un deputat care a părăsit o fracțiune a cererii de aderare la o altă fracțiune.

Amintim că odată cu anunțul părăsirii Partidului Democrat, cei doi deputați și-au declarat disponibilitatea de a face parte din inițiativa vociferată de Andrian Candu, liderul Pro Moldova, privind crerea unui bloc politic antiguvernamental în Parlament. În aceeași zi (n. r. – 8 mai), Partidul Șor a anunțat că aderă la inițiativă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X