„Cei peste 1,5 milioane de euro confiscați îmi aparțin”. Un moldovean vrea banii, declarând că nu a reușit să-i declare. Reacția PCCOCS

Autor: , in Actualitate / Social / 12 mai, 2020, 10:54

În dimineața zilei de sâmbătă, 18 aprilie curent, peste 1,5 milioane de euro au fost depistați de vameși la intrare în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. După aproape o lună, moldoveanul Adriano Dulgher, plecat de mai mult timp în Marea Britanie, cunoscut deja în spațiul public, se declară proprietar al banilor.

Contactați de Cotidianul.md, reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au confirmat despre apariția unui nou figurant în dosarul contrabandei cu peste 1,5 milioane de euro, depistate la postul vamal Leușeni.

„Este vorba despre cetățeanul Republicii Moldova, Adriano Dulgher, care a fost ieri audiat în calitate de bănuit. Acesta s-a adresat PCCOCS printr-o cerere, expediată prin poșta electronică, din care ar rezulta că banii i-ar fi aparținut lui. În aceste circumstanțe, persoana respectivă a fost citată și audiată, în după-amiaza zilei de ieri, în calitate de bănuit, cu garantarea drepturilor sale procesuale. Astfel, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, vor investiga și această versiune”, menționează reprezentanții PCCOCS.

Moldoveanul motivează că banii nu au fost declarați din cauza pandemiei COVID-19. Acesta a mai spus că, ieri, 11 mai, fiind însoțit de avocați, s-a prezentat în fața oamenilor legii pentru a demonstra proveniența banilor.

„Suma aceasta a fost una de-a mea. Am obținut-o dintr-o afacere de-a mea din Africa și am trimis-o spre Moldova, ca să continui investițiile în agricultură. Din cauza la COVID-19 nu am reușit să ajung la timp în Republia Moldova ca să declar banii.”, a declarat Adrian Dulgher pentru ProTV Chișinău.

Foto: Facebook

Adriano Dulgher a mai spus că, intenționa să aducă suma de bani cash în Republica Moldova pentru că așa a considerat el de cuviință.

Moldoveanul de 28 de ani a devenit cunoscut în spațiul public, după ce a declarat că, fiind tânăr, a reușit să aibă afacere la Londra, apoi că și-a dezvoltat business și în Republica Moldova.

Foto: Facebook

În 2016 declara că deține în R. Moldova o livadă de mere și un depozit frigorific cu o capacitate de depozitare de peste 4.000 de tone.

Adriano Dulgher a afișat pe profilul Linkedin o serie de companii la care este fondator sau cofondator. Vedeția AICI numele firmelor.

La rubrica Despre mine a Linkedin scrie: „Adriano Dulgher are o mare expunere în lumea afacerilor din Europa de Est și Marea Britanie de peste o jumătate de deceniu. Vorbește la universități și îi ajută pe tinerii antreprenori să facă măsuri pentru ca viziunile lor să devină realitate”.

La data de 18 aprilie, ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1.570.660 de euro.

Apoi, la data de 1 mai, au fost depistate încă 50 de mii de euro, împachetate și ascunse corespunzător.

Șoferul moldovean al TIR-ului în care au fost descoperiți 1,5 milioane de euro, depistat la vama Leușeni, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X