Grădinițele din Capitală ar putea fi redeschise la data de 30 iunie, anunță un viceprimar al Capitalei

Autor: , in Social / 12 mai, 2020, 17:51

Grădiniţele din Chişinău ar putea fi redeschise începând cu data de 30 iunie. Este termenul anunţat de viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul emisiunii Publika Report. Cutasevici a precizat că decizia nu este finală.

„Mai este o zi critică care ar putea să ducă la creşterea cazurilor de îmbolnăvire: Paștele Blajinilor. Calculând toate momentele critice, nu mai devreme de 30 iunie ar fi posibil deja să vorbim despre reluarea activităţii”, a declarat Cutasevici.

Vezi și: Paștele Blajinilor a fost amânat pentru luna iunie. Anunțul oficial al Mitropoliei Moldovei

În acest an, Paștele Blajinilor a fost amânat pentru luna iunie. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, prezidată de Mitropolit Vladimir, la care a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Paștele Blajinilor se amână pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii)”, a anunțat Mitropolia Moldovei.

Toate grădiniţele din ţară au fost închise din data de 11 martie. Însă, după 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, toţi părinţii angajaţi în serviciu au o singură problemă: în grija cui să lase copiii.

ONG-ul Copil, Comunitate, Familie propune ca părinţilor care au copii de grădiniţă să li se permită în continuare să lucreze de acasă online sau să li se ofere vouchere de plată pentru bonă.

„E mai logic, e mai simplu să ai program de muncă redus, dar de acasă, asta să fie flexibilitatea, sau să-i oferi acestui angajat un voucher. Care ar putea să-l ajute să-şi găsească pentru perioada de vară o bonă, sau poate să ofere aceşti bani, 3-4 mii de lei, bunicăi care să stea cu copilul sau mama care având aceşti bani să aibă grijă de copil”, a declarat Liliana Rotaru, preşedintele Asociaţiei “Copil, Comunitate, Familie”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X