Andrei Năstase, întrebat dacă este de acord să voteze alături de Pro Moldova și Partidul ȘOR pentru demisia Guvernului și învestirea altuia

Autor: , in Politic / 13 mai, 2020, 20:29

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că apelul făcut astăzi de demitere a actualului Guvern și instaurare a unui alt Guvern este către toți deputații din Parlament, întrucât Platforma dispune de prea puține voturi pentru a face acest lucru. Asta declară Năstase întrebat dacă este de acord ca asta să se întâmple cu implicarea deputaților din grupul parlamentar „Pro Moldova” și Partidul ȘOR.

„În comparație cu alte formațiuni politie de dreapta, care cel mai probabil din cauza unor calcule prezidențiale, doresc să stea deoparte de o asemenea asumare istorică, noi am adus la cunoștință acest lucru. Pentru noi, cei din Platforma DA imaginea contează mai puțin atâta vreme cât asistăm neputincios cum se întorc bandiții, cum corupția și schemele înfloresc, cum manipularea, minciuna, dezinformarea pun din nou stăpânire pe întreaga noastră societate”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Liderul Platformei DA susține că apelul făcut astăzi nu a fost către grupuri parlamentare sau partide, ci a fost către toți deputații din Parlament.

„Am spus că vom lua în calcul orice propunere pozitivă și benefică cetățenilor țării. În Parlament Platforma DA are oameni de certă calitate. Din păcate sunt foarte puțini. Sunt doar 10 la număr. Și aici, în scopuri nobile, debarcării acestui Guvern și instaurării unui Guvern competent, sunt bineveniți toți cei care conștientizează acest lucru”, a declarat acesta.

Politicianul susține că în condițiile actuale s-ar impune niște alegeri anticipate, „deoarece se știe foarte bine cine i-a adus în Parlament pe mulți din actualii deputați” însă, prea prin prea multe crize trece acum țara pentru a se confrunta și cu una parlamentară.

Amintim că, astăzi Platforma DA a venit cu un apel în care declara că Guvernul condus de Ion Chicu trebuie să fie demis printr-un demers „coerent și transparent” și să fie învestit un alt Guvern. Formațiunea politică anunța că se declară pregătită pentru guvernare și pentru a propune un prim-ministru capabil să formeze viitorul Guvern, însă, anunța că nu va face „compromisuri toxice și antipopulare doar pentru parvenire și reușită politică personală sau de grup”.

Citește și: Maia Sandu anunță că PAS examinează demiterea Guvernului Chicu. Există însă o „condiție” (VIDEO)

Tot astăzi, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă e astăzi că formațiunea pe care o conduce examinează posibilitatea demiterii Guvernului Chicu, dar una din principalele condiții este să existe certitudinea numirii unui alt cabinet de miniștri.

„Suntem îngrijorați de situația din țară, suntem îngrijorați că Guvernul Chicu nu poate să administreze corect criza sanitară și ne confruntăm cu probleme majore în domeniul sănătății. Ne îngrijorează că acest Guvern nu face nimic pentru ca să ajute agenții economici. Acest Guvern nu face niciun efort ca să obțină resurse din afara țării. Pe de o parte nu a știut să negocieze un acord în interesul Republici Moldova pentru împrumutul din Rusia, pe de altă parte, premierul Ion Chicu spune cu nerușinare că nu va îndeplini condițiile pentru tranșa a doua pentru asistența macrofinanciară de la UE”, a declarat Maia Sandu.

Ulterior, Partidul ȘOR a venit cu o reacție, anunțând că susține demiterea Guvernului condus de Ion Chicu și învestirea ulterioară a unui nou cabinet de miniștri.

Citește și: Candu vrea un premier apolitic: „Pentru aceasta am făcut apel la opoziția parlamentară”

În același timp, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că Republica Moldova are nevoie de un premier apolitic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X