Candu vrea un premier apolitic: „Pentru aceasta am făcut apel la opoziția parlamentară”

Autor: , in Politic / 13 mai, 2020, 15:06

Republica Moldova are nevoie de un premier apolitic, susține liderul grupului parlamentar Pro Moldova, care a lansat recent un apel la unitatea opoziției parlamentare în scopul debarcării guvenării PSRM-PD. Declarația vine la scurt timp după ce partidele parlamentare de opoziție (Șor, PAS și Platforma DA) și-au exprimat disponibilitatea de a vota pentru demiterea actualului Executiv și învestirea unui Guvern nou.

„Noi avem nevoie de un prim-ministru apolitic, integru și cu autoritate în societate, care să vină la Guvern cu o echipă de profesioniști, dedicată agendei adevărate a țării și necesităților oamenilor. Pentru aceasta am făcut apel la opoziția parlamentară, nu pentru că aș vrea să facem alianțe sau coaliții. Nu vrem alianțe noi, nu vrem posturi, nu vrem indulgență, vrem să ne așezăm împreună, să decidem de comun acord cum demitem guvernul, cum investim un nou executiv, care sunt acțiunile prioritare pentru perioada de criză, ce facem să ajutăm oamenii și economia, cum scoatem țara din izolare internațională și recuperăm încrederea partenerilor de dezvoltare.

Aceste subiecte sunt pe ordinea de zi a tuturor oamenilor care înțeleg că s-a mers prea departe și s-a acționat incompetent și iresponsabil, iar nota de plată trebuie să o plătim noi toți”, a declarat Andrian Candu astăzi, în timpul unei transmisiuni pe Facebook.

Amintim că săptămâna trecută Pro Moldova a lansat un apel către fracțiunile de opoziție din Parlament pentru a crea un bloc politic antiguvernamental. La inițiativă a aderat fracțiunea Partidului Șor.

Grupul parlamentar Pro Moldova are 10 deputați, iar fracțiunea Șor – 9.

Precizăm că PAS, prin vocea liderei Maia Sandu, a anunțat că examinează posibilitatea demiterii Guvernului Chicu.

Totodată, Platforma DA a declarat astăzi că-și dorește demiterea actualului Guvern.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X