Maia Sandu anunță că PAS examinează demiterea Guvernului Chicu. Există însă o „condiție” (VIDEO)

Autor: , in Politic / 13 mai, 2020, 10:56

Partidul Acțiune și Solidaritate examinează posibilitatea demiterii Guvernului Chicu, dar una din principalele condiții este să existe certitudinea numirii unui alt cabinet de miniștri. Anunțul a fost făcut de lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Maia Sandu a anunțat că PAS este îngrijorat că situația în țară se agravează.

„Suntem îngrijorați de situația din țară, suntem îngrijorați că Guvernul Chicu nu poate să administreze corect criza sanitară și ne confruntăm cu probleme majore în domeniul sănătății. Ne îngrijorează că acest Guvern nu face nimic pentru ca să ajute agenții economici. Acest Guvern nu face niciun efort ca să obțină resurse din afara țării. Pe de o parte nu a știut să negocieze un acord în interesul Republici Moldova pentru împrumutul din Rusia, pe de altă parte, premierul Ion Chicu spune cu nerușinare că nu va îndeplini condițiile pentru tranșa a doua pentru asistența macrofinanciară de la UE”, a declarat Maia Sandu.

Vezi și:„Asistența macrofinanciară din partea UE expiră în iulie”. Maia Sandu susține că condițiile pot fi îndeplinite în 10 zile (VIDEO)

„Noi examinăm posibilitatea demiterii acestui Guvern și numirii unui alt Guvern. Aceasta se poate întâmpla doar atunci când avem certitudinea numirii unui nou Guvern și acum nu avem această certitudine, că există suficiente voturi în Parlament”, a precizat Maia Sandu.

Întrebată cine ar fi noile candidaturi, Maia Sandu a menționat că e prea devreme de discutat acest lucru.

Aseară, în cadrul unei emisiuni de la TV8, premierul Ion Chicu și-a exprimat opinia că „o posibilă moțiune de cenzură înaintată în Parlament nu va afecta Guvernul, ci cetățenii Republicii Moldova”.

Citește și: Este gata Dodon să îl sacrifice pe premierul Chicu? Ce răspunde președintele

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Felicitările mele d-nei Sandu, d-lui Groza și formațiunei PAS. Înainte, spre victorie.

  • Da cind Dodon a Demis Guvernul Sandu oare atunci nu tot au avut de suferit poporul ? Ticalosilor!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X