Mesajul dur al lui Alexandru Slusari, după recordul negativ COVID-19 înregistrat azi: Are dreptul acest Guvern să mai conducă țara?

Autor: , in Politic / 13 mai, 2020, 19:08

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, se întreabă dacă Guvernul condus de Ion Chicu are dreptul să mai conducă țara, dacă la finalul stării de urgență situația epidemiologică este mult mai proastă decât a fost o lună în urmă. Comentariul acestuia vine după ce astăzi a fost înregistrat un record negativ de cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 – 252 de noi cazuri, bilanțul total fiind de 5.406 de cazuri.

„Eu am o întrebare foarte simplă. Pentru ce era nevoie de starea de urgență?”, întreabă deputatul amintind că pe 17 martie Ion Chicu a mers în Parlament, fără nici un plan anti-criză și a cerut introducerea stării de urgență.

„Nu a răspuns atunci la întrebarea mea despre atribuții, pe care nu le are Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică, după ce aceasta entitatea deja introdusese codul roșu și a aplicat mai multe măsuri restrictive. Ce a câștigat țara și cetățenii de la aceasta stare de urgență? După aproape 60 de zile de ținerea situației „sub control” numărul cazurilor de infectare a crescut brusc. Azi avem anti-record de 252 de oameni contaminați. Alt anti-record european avem la procentul medicilor infectați. Tot mai mulți specialiști din domeniul sănătății vorbesc despre extinderea haosului și fricii în instituțiile medicale. Economia națională în aceasta perioada a fost practic distrusă prin acțiunile/inacțiunile iresponsabile ale guvernării, iar în scurt timp zeci de mii de angajați vor fi aruncați în strada”, susține Alexandru Slusari.

Parlamentarul opinează că starea de urgență a fost un bun prilej pentru ca președintele Igor Dodon să își facă PR politic.

„Dânsul a crezut că are un motiv în plus să apare zilnic la televiziuni ca oleacă de doctor, psiholog, preot, prin care repede trece coronavirus, fără să găsească în el nimic bun. Totodată, președintele coronavirusului în mod regular încalcă demonstrativ cerințele legale sanitare. După mai multe eșecuri, acum vedem că Igori Nicolaevici s-a dezumflat și nu mai vrea public să-și asume catastrofa națională”, mai spune Slusari.

Deputatul amintește și de faptul că în perioada stării de urgență au fost efectuate și niște achiziții publice urgente și scumpe a echipamentului de protecție mai puțin calitativ.

Nu în ultimul rând, Slusari amintește haosul în organizarea transportării în Republica Moldova a cetățenilor moldoveni de peste hotare și implicarea unor companii dubioase în acest proces.

„Mai multe lucruri vom depista după ce acest executiv va fi demis. Ops, mai nu am uitat despre tehnica militară cu mitralierele pe străzile capitalei, care mai nu au început să împuște în coronavirus. Ce notă merită un guvern, dacă la finalul stării de urgență situația epidemiologică este mult mai proastă, decât a fost o lună în urmă? Are dreptul acest executiv să mai conducă țara? Cred că răspunsul este unu evident”, se mai arată în comentariul lui Alexandru Slusari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X