joi, mai 14, 2020


Avia Invest anunța investiții de sute de milioane în aeroport chiar în timp ce Dodon promitea că obiectivul va reveni în gestiunea statului

Autor: , in Economic , - 14:10

Chiar în timp ce președintele Igor Dodon susținea o conferință de presă în care anunța că aeroportul din Chișinău va reveni în gestiunea statului în următoarele săptămâni, compania care deține concesiunea obiectivului, Avia Invest, emitea un comunicat prin care anunța investiții de sute de milioane. 

Astfel, compania vorbește de „investiţii în dezvoltarea aeroportului de 170 mln euro, iar pentru ajutorul populaţiei 100 mln lei”.

„Unul dintre fondatorii Avia Invest a decis să acorde un împrumut substanțial pentru achitarea tuturor datoriilor curente care au apărut din cauza pandemiei și stopării, aproape în totalitate, a activității Aeroportului Internațional Chișinău, dar și pentru stingerea restanțelor istorice, care s-au format nu din vina Avia Invest. De asemenea, compania Avia Invest informează despre semnarea unui acord de alocare a mijloacelor bănești în sumă de 170 milioane de euro cu investitorii, care vor fi accesibili în următoarele 30 de zile”, se menționează în comunicat companiei.

Potrivit sursei, banii vor fi investiți „pentru construirea unui nou terminal de pasageri, al unui terminal de mărfuri, finalizarea construcției unei noi piste de decolare-aterizare, extinderea parcării auto, amenajărilor ș.a”.

Se întâmpla în timp ce președintele Igor Dodon susținea o conferință de presă în cadrul căreia promitea că Aeroportul Internațional Chișinău va reveni în gestiunea statului în următoarele săptămâni, iar principalul motiv ar fi legat de o posibilă intrare în insolvabilitate a companiei Avia-Invest, gestionara obiectivului, pentru datorii neachitate.

Citește și: Dodon susține că aeroportul va reveni în gestiunea statului „în câteva săptămâni”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *