Foto: newsapi.com.au

Expertul francez în criminali în serie Stephane Bourgoin a mărturisit că şi-a construit prestigioasa carieră pe minciuni. Bourgoin, în vârstă de 67 de ani, şi-a construit o reputaţie ca fiind unul dintre cei mai buni experţi în criminali în serie, după ce a scris mai mult de 75 de cărţi şi a produs zeci de documentare, potrivit CNN, citat de Mediafax.

El era deseori invitat să ţină discursuri la Academia Naţională de Poliţie din Franţa sau să comenteze diverse evenimente ce implicau criminali în serie.

Cu toate acestea, un grup anonim numit „4e Oeil” (Al patrulea ochi) a încărcat un videoclip pe Youtube în care îl acuză pe Bourgoin că minte. Această teorie a atras rapid atenţia internauţilor francezi, chiar dacă videoclipul a fost ulterior şters.

Un reprezentant al grupului 4e Oil a declarat pentru CNN că au început să investigheze acţiunile lui Burgoin în august 2019, după ce au avut loc mai multe discuţii pe un grup de Facebook dedicat criminalilor în serie.

Membrii grupului îl suspectau pe bărbat că a plagiat cărţile, care ar fi fost scrise iniţial de un autor englez şi au observat mai multe inconsistenţe de la o carte a sa la alta.

Bourgoin a recunoscut public că a minţit: „Mi-e ruşine să recunosc că am minţit şi am ascuns lucruri. Este adevărat că atunci când eram în lumina reflectoarelor mai adăugam informaţii în plus, extrapolam, exageram pentru că întotdeauna aveam sentimentul că „nu eram cu adevărat plăcut”.

Una dintre poveştile în care a inserat minciuni se referă la o crimă a unei femei în Los Angeles, în 1976. Bourgoin a spus, timp de ani de zile, că era soţia lui, însă de fapt era o barmaniţă pe care bărbatul o întâlnise de cinci ori.

Bărbatul ar fi inventat, de asemenea, o poveste că s-ar fi întâlnit cu criminalul în serie Charles Manson.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here