Foto: serviciul vamal

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au descins la mai multe adrese din țară, în cadrul cauzei penale inițiate pe faptul schemei de contrabandă cu valută străină de la postul vamal Leușeni.

Până în prezent, organele de anchetă au efectuat 13 percheziții, inclusiv la depozitele deținute de suspecți. În cadrul acestora, au fost depistate circa 80 de tone de ambalaj pentru confecționarea pachetelor de țigări, care erau acoperite cu hârtie de ambalaj pentru bomboane.

La acest subiect: „Cei peste 1,5 milioane de euro confiscați îmi aparțin”. Un moldovean vrea banii, declarând că nu a reușit să-i declare. Reacția PCCOCS

În acest mod, bănuiții sperau să mascheze marfa și să o ascundă de la controlul vamal, intenționând să o scoată ilegal din țară cu destinația Uniunea Europeană.

Mai mult, în cadrul descinderilor, ofițerii Serviciului Vamal au depistat diverse părți componente ale echipamentelor de ambalare a țigărilor.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Amintim că, în dimineața zilei de sâmbătă, 18 aprilie curent, peste 1,5 milioane de euro au fost depistați de vameși la intrare în țară, în habitaclul unui autocamion de model Mercedes Actros, înmatriculat în Republica Moldova, ce se deplasa fără încărcătură. După aproape o lună, moldoveanul Adriano Dulgher, plecat de mai mult timp în Marea Britanie, cunoscut deja în spațiul public, se declară proprietar al banilor.

La data de 18 aprilie, ca urmare a numărării bancnotelor, s-a stabilit că suma de bani ascunsă în pachete se ridică la 1.570.660 de euro.

Apoi, la data de 1 mai, au fost depistate încă 50 de mii de euro, împachetate și ascunse corespunzător.

Șoferul moldovean al TIR-ului în care au fost descoperiți 1,5 milioane de euro, depistat la vama Leușeni, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here