„Ați fost cu metru lângă mine?” Dodon încalcă restricțiile și nici nu știe? A sunat-o pe Dumbrăveanu să o întrebe despre măști (VIDEO)

Autor: , in Politic / 15 mai, 2020, 11:03

Șeful statului, Igor Dodon, nu doar că încalcă deciziile Comisiei Situații Excepționale (CSE), dar nici nu cunoaște despre acestea. Se pare că nici ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, nu este familiarizată cu unele decizii adoptate de CSE, cum ar fi purtarea obligatorie a măștilor de protecție și păstrarea distanței sociale de minim 2 metri în cadrul întrunirilor cu caracter religios.

În cadrul ultimei sale ediții a vlogului „Președintele răspunde”, Igor Dodon, a fost întrebat de mai multe redacții de ce nu respectă deciziile Comisiei Situații Excepționale și de ce duminică, când a participat la o slujbă religioasă, nu a purtat mască și nu a respectat distanța socială, așa cum a decis CSE.

Citește și: (FOTO/DOC) Dodon încalcă iarăși restricțiile pe timp de pandemie: Cum a fost surprins la biserică

„Care decizii. Să stau acasă?”, a fost prima reacție, adăugând „mergeți la biserică, o să vă ajute”.

Dodon susține că în Republica Moldova, la această etapă nu este o normă prin care se impune purtarea măștilor de protecție peste tot. Mai mult, acesta a declarat că înainte de emisiune acesta a telefonat-o pe ministra Sănătății, care l-a informat că nu există o asemenea obligație.

„Eu special, înainte de emisiune, am sunat-o pe doamna Dumbrăveanu. Menționez că nu este normă care impune că peste tot trebuie să mergem cu mască de protecție. Da, este recomandabil. Așa e mai bine, că ne protejăm, dar nu este obligatorie. Dacă azi va fi luată o altă decizie, atunci poate de săptămâna viitoare va fi obligatoriu”, a comentat Igor Dodon.

Este adevărat că purtarea măștilor nu este obligatorie peste tot, dar la biserică, acolo unde duminică Dodon a fost surprins fără mască, purtarea acesteia este obligatorie, conform dispoziției nr. 25 din 5 mai 2020. Totodată, purtarea măștilor este obligatorie în orice tip de încăpere, inclusiv magazine, clădiri, oficii.

Citește și: (FOTO) Dodon sfidează în continuare măsurile de protecție împotriva COVID-19, deja încălcând legea

„Întrunirile cu caracter religios (oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiţionale religioase) se vor desfăşura strict în aer liber (curţile bisericilor, mănăstirilor, altor culte religioase), cu respectarea obligatorie a distanţei sociale de minim 2 metri şi cu purtarea obligatorie de către toţi participanţii a măştilor de protecţie. Serviciile divine nu vor fi însoţite de ritualuri religioase cu grad sporit de transmitere a infecţiei (contact direct între persoane şi/sau atingerea obiectelor)”, asta se arată în decizii CSE din 5 mai curent despre care, se pare că nu știe nici președintele Dodon, nici ministra Dumbrăveanu.

Cât privește nerespectarea distanței sociale, Dodon a întrebat jurnaliștii „Ați fost cu metru lângă mine și ați măsurat?”.

Cotidianul.md vă îndeamnă să purtați măști cât mai des, în special în spații închise și biserici, în cazul în care participați la servicii religioase, întrucât la astfel de ritualuri purtarea măștilor este obligatorie.  

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X