Rusia a raportat în ultimele 24 de ore 113 decese din cauza noului tip de coronavirus, cele mai multe de la declanșarea pandemiei.

Precedentul record negativ pentru Rusia a fost la 12 aprilie, când au fost raportate 107 decese. Rusia a ajuns astfel la un total 2.418 persoane decedate din cauza COVID-19.

Numărul infectărilor crește în continuare într-un ritm semnificativ, înregistrându-se alte aproape 10.598 cazuri în ultimele 24 de ore.

Cu un total de peste 262 de mii de persoane infectate, Rusia este a treia cea mai afectată țară la nivel mondial la acest capitol, după SUA și Spania. După media numărului de cazuri din ultimele zile, Rusia este cel mai activ focar din Europa și al treilea din lume, după SUA și Brazilia.

Peste 43 de mii de persoane s-au vindecat deja în Rusia, care raportează efectuarea a 6,4 milioane de teste.

Totuși, autoritățile ruse sunt acuzate că nu ar raporta toate decesele, în condițiile în care rata mortalității la Moscova, în aprilie, a fost cu 20% mai mare decât media ultimilor 10 ani în aceeași lună.

Într-un comunicat, oficialii argumentează că multe dintre decese nu pot fi puse pe seama coronavirusului, pentru că pacienţii se confruntau cu alte boli în stagiu terminal.

„În unele cazuri, este imposibil să punem decesele pe seama COVID-19. În mai mult de 60% dintre cazuri, decesele au fost provocate de cauze alternative evidente, cum ar fi insuficienţa cardiacă, cancer în stagiul patru, leucemie sau alte boli incurabile”, se arată în comunicat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here