foto simbol

Doi inculpați au fost condamnați la 12 ani închisoare și, respectiv, detențiune pe viață pentru crimele comise în satul Meleșeni. Procuratura raionului Călărași le-a demonstrat vina pe toate cele trei capete de acuzare și anume: „tâlhărie”, „omor intenționat” și „atragerea minorului în activitatea criminală”.

Totul a avut loc în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2019, când cei doi inculpați, în complicitate cu un minor, au pătruns în casa unei femei din satul Meleșeni, pe care au legat-o, au bătut-o cu bestialitate, au sustras 4 mii de lei, părăsind locul crimei.

În rezultatul leziunilor incompatibile cu viața, victima, care era angajată a Primăriei locale, a decedat. Vecina a fost cea care i-a alertat pe oamenii legii, după ce a găsit femeia fără suflare, peste o zi de la crimă, în propria casă.

Între timp, doi dintre inculpați au părăsit hotarele țării, fiind anunțați în căutare, iar complicele-minor reținut, acesta recunoșcându-și vina. Minorul, în vârstă de 17 ani era dintr-un sat cu victima, iar rolul lui era de a informa complicii despre potențialele victime cu bani. La finele anului trecut, minorul a fost condamnat pentru tâlhărie, la 3 ani și 8 luni închisoare.

Peste aproximativ o lună de la crimă, în apropierea frontierei Româno-Ungară, au fost reținuți și ceilalți doi inculpați. La demersul Procuraturii Republicii Moldova, cei doi au fost extrădați din România și deferiți justiției, fiind condamnați și obligați să achite în folosul succesorului victimei prejudiciul moral și material.

Sentința este cu drept de atac.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here