Diacov dezvăluie cine l-a ajutat pe Șor să fugă din țară și acum corupe deputați PDM

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 mai, 2020, 09:39

Ex-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Serghei Iaralov, este cel care l-a ajutat pe liderul Partidului ȘOR, Ilan Șor, să fugă din Republica Moldova în luna iunie 2019, iar acum corupe deputații PDM pentru a adera la formațiunea lui Șor. Declarațiile aparțin președintelui de onoarea al PDM, Dumitru Diacov.

În cadrul unei emisiuni de la Pro TV, Diacov a declarat că plecările din PDM, atât a deputaților, cât și a consilierilor locali, face parte dintr-o campanie orchestrată de foști democrați.

„Cunosc foarte bine mecanismele cum se organizează aceste lucruri (plecări – n.r.), toate declarațiile sunt scrise la Chișinău. Este o campanie îndreptată, dirijată și finanțată împotriva PDM și este foarte trist că cu aceste lucru se ocupă foștii noștri colegi”, a declarat Diacov.

Democratul și-a exprimat speranța că nu vor mai fi plecări, motivând că a încercat să le lămurească colegilor săi „ce așteaptă Republica Moldova în cazul în care se destramă această coaliție și nu apare nimic în loc”.

Cât privește declarațiile democratei Monica Babuc că în Parlament se vehiculează cu sume cuprinse între 250 și 350 de mii de euro, iar la Edineț chiar de 500 de mii de euro, atunci când se discută despre „prețul” pentru care au plecat deputații din PD către alte fracțiuni parlamentare, Diacov spune că „nu i-am prins de mână, dar am auzit”.

„Eu știu precis că se depun eforturi colosale de a crea probleme în PDM. Noi înțelegem foarte bine că coruperea politică este fundamentul principal al acestor noi modificări din Parlament și dacă în baza acestei coruperi politice se destramă un Guvern, eu nu înțeleg cum partenerii noștri europeni privesc aceste lucruri liniștit”, a comentat președintele de onoare al PDM completând că Plahotniuc și Șor ar și cei care orchestrează mișcările din PDM.

Amintindu-i că PDM a fost cel care i-ar fi permis lui Șor să fugă din țară, Diacov a declarat că acest lucru a fost făcut de Serghei Iaralov, pe care acum în acuză că încearcă să cumpere deputații PDM.

„Nu PDM, dar câțiva deputați din PDM s-au ocupat cu aceste lucruri. Unul din autori și dirijori a fost un băiat cunoscut cu numele Iaralov și eu presupun că Serghei se ocupă și în ziua de astăzi cu evoluția acestui partid”, a spus acesta.

Cât privește influența pe care ar mai avea-o Plahotniuc în PDM, Diacov presupune că acesta este interesat de „cum se mișcă acest partid” și dă asigurări că nu discută cu fostul lider al PDM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Șor a fost prietenul vostru, dumitrule. Atunci a fost bun și util, acum este rău. Ce gogoașe o să mai spui? Stai mai bine acasă și cumpără-ți un cal.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X