Dodon se adresează către Sandu și Năstase: Dacă îi permitem lui Plahotniuc „să ne joace”, o să pățim ca Filat și Voronin

Autor: , in Politic / 15 mai, 2020, 10:22

Președintele Igor Dodon s-a adresat către „foștii parteneri de coaliție”, Maia Sandu și Andrei Năstase, cerându-le celor doi să meargă pe varianta alegerilor anticipate și să nu permită „șantajul” din partea lui Plahotniuc.

El a declarat vineri, în cadrul vlogului său „Președintele Răspunde”, că „scopul” actual al lui Vladimir Plahotniuc este să „mai scoată 5-6 deputați din PD” pentru a-și crea un grup format din 25 de parlamentari, fără de care nu poate fi creată o majoritate.

„Vrea să facă la fel ca în 2010, când negocia cu Voronin ca să-l șantajeze pe Filat. Vedeți unde au ajuns astăzi Filat și Voronin? Unde sunt partidele lor. Au fost distruși ambii. Dacă o să intrăm și noi în capcana asta, o să ajungem peste doi ani să ne întrebăm unde e mintea moldoveanului cea de pe urmă”, s-a adresat Dodon către Sandu și Năstase.

În context, el i-a îndemnat pe cei doi să discute cu socialiștii și să se decidă organizarea alegerilor anticipate. Potrivit președintelui, Plahotniuc vrea „votarea unui Guvern minoritar”, iar apoi să condiționeze susținerea parlamentară în dependență de interesele sale.

„Vreți să mai stăm așa trei ani în Parlament? Așa va distruge toate partidele, cum i-a distrus pe Filat, Voronin, Ghimpu”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că, deocamdată, fracțiunile conduse de către Andrian Candu și Ilan Shor, care au creat un „bloc al opoziției” în Parlament, dispun de 19 deputați.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comentarii


 • Cit de ieftin esti ticalosule! Tu chiar crezi ca tara asta e o jucarica pt tine pt voi hotilor cind vreti o intindeti o rupeti cum vreti si cind va vine rindul sa raspundeti cautati la cei care v-au scos din rahat ?? mergi la Diacov mai departe!
  Cretin!

 • Ultimul timp dl Dodon e tot mai „apolitic” -cum si se cuvine sa fie un cap de stat. Da sa revii pe proprii pasi si sa te adresezi la fostii coleji de coalitie Sandu si Nastase mi se pare chiar monstruos. Abia am aflat cit l-a costat demiterea guvernului Sandu si cum s-a comportat si se comporta cu proeuropenii. Mai disgustos personaj „politic” nu am cunoscut.
  Cum a distrus Plohotniuc PCRM ?! Cu Dodon trasfug si nu fara interese !Cred ca si preluarea socialistilor de catre dl Dodon tot nu a ramas neobservata.Despre care idei si moralitate poate vorbi in acest contest ,da si in toata cariera sa. Targuri si tradari in sir. Are Sandu , Nastase , careva alta persoana ce invata de la aceasta persoana ?!Doamne fereste ! Mai departe de pacat-o sa faca numai bine!
  Deci noi de-facto ca cap de stat avem azi (ca si ultimii ani) o persoana , care vrea sa ocupe postul,care l-a facut LOC GOL tot el.
  Intre timp de la inceputul pandemiei in raionul Dubasari in satele de peste Nistru transnistrenii au inaintat mult in teritoriu si au inconjurat satele Moldovei cu noi posturi ! Despre acasta nu vorbeste dl Dodon, ca altfel cum va mai cumpara voturile transnistrenilor??? Si nici acei generali aprigi a apara fundul lui tot nu fac nimic.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X