Handyman.

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 135 bani/kWh. Astfel, prețul aprobat este cu 23 bani/kWh sau 14,6% mai mic decât prețul în vigoare (158 bani/kWh).

ANRE menționează că ieftinirea a fost determinată de reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la S.A. „Termoelectrica” în cuantum de 1,16 lei/kWh sau cu 43 bani/kWh mai puțin decât tariful aplicat în anul 2019, reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la S.A. „CET Nord” în cuantum de 1,62 lei/kWh sau cu 8 bani/kWh mai mic decât tariful precedent și considerarea devierilor tarifare pozitive estimate pentru perioada anului 2019 de către S.A. „Energocom” în valoare de 6,65 milioane de lei.

S.A.„Energocom”, în calitate de furnizor central de energie electrică, furnizează pe piaţa angro de energie electrică energia produsă de centralele electrice eligibile care produc din surse regenerabile de energie, precum şi energie electrică produsă de centralele electrice de termoficare urbane.

Totodată, ANRE informează că, cantitatea totală de energie electrică furnizată de S.A. „Energocom”, în calitate de furnizor central de energie electrică, reprezintă mai puțin de 20% din totalul energiei electrice tranzacționate pe piața angro de energie electrică. Prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică este doar una din componentele în baza cărora este calculat prețul la care energia este livrată consumatorilor finali, și influențează neesențial cuantumul acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here