Sandu: Degeaba se lamentează Dodon că Șor cu Plahotniuc vor să-i cumpere deputații. El e de vină că hoția și corupția au revenit în forță

Autor: , in Politic / 17 mai, 2020, 15:05

Maia Sandu i-a transmis un mesaj fostului său coleg de coaliție, Igor Dodon. Lidera PAS susține că liderul neformal al PSRM degeaba se plânge pe faptul că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor vor să cumpere deputați din majoritatea parlamentară, de vreme de însuși Igor Dodon s-a opus reformelor în justiție și este vinovat de faptul că hoția și corupția au revenit în forță.

Citește și: Dodon se adresează către Sandu și Năstase: Dacă îi permitem lui Plahotniuc „să ne joace”, o să pățim ca Filat și Voronin

„Igor Dodon se lamentează că Șor cu Plahotniuc vor să-i cumpere deputații. Degeaba se jelește, doar el e de vină că hoția și corupția au revenit în forță. Dacă nu se opunea reformelor în justiție și nu dădea jos guvernul nostru, astăzi am fi fost în plin proces de curățare a justiției și procuraturii de oameni care îndeplinesc comenzi politice sau iau decizii pe bani”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Dar Igor Dodon nu a vrut justiție independentă, el a vrut să devină Plahotniuc. A vrut să curgă banii la partid din contrabandă și scheme de corupție. A vrut să stea liniștit că nu o să-l întrebe nimeni, nici pe el, nici pe tovarășii lui, de unde vin banii. A vrut să poată da ordine la dreapta și la stânga după cum îi poftește rânza, nu după cum scrie în Constituție”, a mai scris ea.

Potrivit fostei șefe a Guvernului, datorită lui Dodon corupții au prins la curaj, după ce din iunie până în noiembrie au stat ascunși prin tufișuri.

„Și acum îi fac concurență, probabil cu oferte mai generoase pentru deputați, primari, consilieri, judecători și mulți alții. Iar Igor Dodon, simțind că-i fuge pământul de sub picioare, și-a amintit brusc de angajamentul din vara trecută de a lupta cu corupția.

Igor Dodon și gruparea lui sunt în fruntea sistemului corupt care distruge societatea noastră ca un cancer. Iar corupția poate fi stârpită doar de oameni cinstiți și curajoși”, a adăugat politiciana.

Vineri, 15 mai, președintele Dodon s-a adresat către „foștii parteneri de coaliție”, Maia Sandu și Andrei Năstase, cerându-le celor doi să meargă pe varianta alegerilor anticipate și să nu permită „șantajul” din partea lui Plahotniuc.

Citește și: Dodon îi avertizează pe cei din Pro Moldova și Partidul Șor: Să nu vă mirați când vă veți pomeni cu procurorul alături

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X