Premierul Ion Chicu a declarat luni că este îngrijorat de situația României pe fondul crizei provocate de coronavirus, menționând că în special în regiunea Moldovei s-ar înregistra multe cazuri de infectare și un număr ridicat de decese. Totodată, el a insistat că în Republica Moldova „situația e sub control”, chiar dacă în ultima săptămână țara noastră a înregistrat un nou record de infectări.

„Ne îngrijorează în special situația în județele din Moldova. Avem multe cazuri. Rata deceselor depășește de două ori decesele din Republica Moldova. Numărul deceselor acolo depășește 400, adică de două ori mai mari decât Republica Moldova”, a declarat Ion Chicu.

Declarațiile premierului vin pe fondul cele mai negre săptămâni pentru Republica Moldova de la declanșarea pandemiei, înregistrându-se 1.133 de infectări.

Astfel, Republica Moldova a înregistrat mai multe cazuri decât toatele cele 10 state europene, luate împreună, cu care țara noastră este cea mai apropiată după numărul de populație.

Citește și: COVID-19 în 7 zile: Moldova, mai multe infectări decât 10 țări europene la un loc, comparabile ca populație

Spre comparație, România a înregistrat în ultima săptămână 1.509 infectări, la o populație de aproximativ 19 milioane de locuitori.

În total, la o populație de aproximativ 6 ori mai mare decât a Republicii Moldova, România are 16.871 de cazuri, față de 6.060 în Republica Moldova.

România a raportat 1.107 decese din cauza COVID-19, iar Republica Moldova 211.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here