Foto: rferl.org

Șeful statului susține că secvența video publicată astăzi, în care apare alături de Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, sunt trucate. Igor Dodon afirmă prin acest episod „oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere”, iar deputatul Iurie Reniță, cel care a publicat înregistrarea, este un „instrument” căruia i-au fost livrate imaginile. „A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, consideră președintele. Acesta spune că tactica sa a fost să îi dea senzația lui Plahotniuc că are o colaborare cu el, pentru a întinde momentul ca să poată acționa „deschis și direct” și sa scoată țara din captivitatea lui.

„Mai important de remarcat este contextul in care sunt scoase aceste imagini, in ziua când Guvernul a anuntat demararea procedurilor prin care Aeroportul sa fie intors cetățenilor, când procurorii au anunțat ca au avansat in dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, in sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate”, a scris Dodon pe Facebook.

„Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare ca sa întind momentul până am putut sa acționez deschis și direct și sa scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost sa însceneze diferite provocări și pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era in acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările și sunt sigur ca vor descoperi falsul și manipularea care stau in spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini”; a mai scris președintele.

Dodon spune că se așteaptă și la alte atacuri.

„Faptul că apar acum aceste imagini manipulatoare nu este întâmplator și mă aștept și la alte atacuri, la noi falsuri mediatice, la noi conserve oligarhice care se vor deconspira, inclusiv continuarea cumpărării de deputați pentru a lăsa țara fără Guvern în plină criza. Toate aceasta însă nu vor stopa in nici un fel procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului și eu nu voi ceda sub nici o forma șantajului lor”, spune acesta.

„Dimpotrivă, ceea ce fac ei îmi întărește și mai tare convingerea că țara nu trebuie lăsată sa revină in captivitatea oligarhilor, iar pentru asta trebuie sa venim din nou cu decizii ferme, așa cum am făcut in Iunie 2019. Și eu sunt gata de asemenea decizii, dacă va fi cazul”, a adăugat Dodon.

Citește și: (VIDEO) Reniță prezintă o secvență video cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov și „sacoșa neagră cu presupusele 600-800 de mii de euro pentru PSRM”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here