Foto: Guliver/GettyImages

Două adolescente sunt victimele unei „crime de onoare”, din cauza unei înregistrări video care circula pe net și în care cele două fete apăreau în compania unui tânăr. Au fost ucise de membri ai propriilor familii. S-a întâmplat într-un sat din nord-vestul Pakistanului, într-o zonă în care sunt încă foarte înrădăcinate vechi obiceiuri tribale, relatează BBC, citată de digi24.ro.

Doi bărbați au fost arestați duminică în legătură cu acest caz. Este vorba de tatăl uneia dintre victime și de fratele celeilalte.

Cele două fete, în vârstă de 16 și 18 ani, fuseseră împușcate mortal cu câteva zile mai înainte.

În înregistrarea video care a provocat această tragedie, un tânăr se filmase cu telefonul împreună cu trei fete, undeva într-o zonă izolată din natură. Se pare însă că filmarea fusese făcută cu aproape un an în urmă și cel mai probabil a devenit virală pe rețelele sociale abia cu câteva săptămâni în urmă.

Acum, prioritatea poliției este să salveze măcar viața celei de-a treia fete.

Violența împotriva femeilor rămâne o problemă gravă în Pakistan. Activiștii de la Human Rights Watch spun că în fiecare an au loc în jur de 1.000 de astfel de „crime de onoare”.

Potrivit acestei tradiții, un membru al unei familii este ucis atunci când se consideră că a adus „dezonoare” rudelor fie pentru că victima refuză o căsătorie aranjată, fie că este agresată sexual sau violată, fie că are relații sexuale în afara căsătoriei (poate să fie vorba doar de simple bănuieli). Însă crimele pot fi comise și pentru motive mai puțin „grave”, cum ar fi o ținută vestimentară considerată nepotrivită sau un comportament considerat „lipsit de respect”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here