„Gradele de rudenie nu îl ajută. Mai are încălcări”. Ce spune șeful INSP despre șoferul mașinii Audi, implicat în accidentul soldat cu 2 decese (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Social / 18 mai, 2020, 13:01

Viteza excesivă la volan, nerespectarea regulilor de circulație rutieră și iresponsabilitatea a ucis doi oameni, în noaptea de 17 mai, într-un grav accident de circulație produs la intersecția str. Ismail cu bd. Ștefan cel Mare din Chișinău.

Șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică, Sergiu Paiu, a oferit detalii despre șoferul care, preliminar, s-ar face vinovat de accident.

„Șoferul se afla la volanul unei mașini Audi S8 cu numere de înmatriculare străine. Șoferului i-au fost prelevate probe biologice care urmează a fi prezentate în curând. Se vehiculează că rezultatul testului la alcoolemie a arătat 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar, este o informație greșită”, a declarat Sergiu Paiu.

Totodată, șeful INSP, a declarat că „gradele de rudenie nu influențează”, fără a oferi mai multe detalii la acest subiect.

„Referitor la gradele de rudenie, vă comunicăm că, acestea nu au nicio influență asupra examinării circumstanțelor acestei infracțiuni. În fața legii toți suntem egali”, a adăugat Paiu.

Potrivit lui Paiu, în perioada 2016-2020, șoferul care conducea mașina AUDI a comis 6 contravenții pentru care a fost amendat.

Șoferul de 27 de ani care se afla la volanul automobilului Audi, care ar fi avut viteză excesivă și a intrat în plin în taxi, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Dacă va fi găsit vinovat de accidentul din centrul Capitalei, șoferul riscă închisoare de la 6 la 10 ani,

Vezi și: Se confirmă ipoteza întrecerii între două mașini? Noi imagini de la accidentul de pe Ștefan cel Mare (VIDEO)

Potrivit imaginilor filmate de camerele de supraveghere din intersecție, șoferul din Audi conducea cu viteză excesivă, lovind din plin un taxi de model Toyota Prius. În urma impactului, taximetristul a murit pe loc, iar pasagerul său a decedat la spital. Cea de-a doua victimă, pasagerul din taxi, este un angajat de 46 de ani al penitenciarului nr. 9 Pruncul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X