Ilan Șor s-ar putea alege cu o nouă învinuire. A fost „subiect activ” în schema lui Plahotniuc în furtul miliardului

Autor: , in Justiție / Social / 18 mai, 2020, 12:16

Pe numele lui Ilan Șor ar putea fi înaintată o nouă învinuire. Anunțul a fost făcut de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, șeful Procuraturii Generale a anunțat că, la moment, dosarul lui Ilan Șor este examinat de un grup de procurori.

„Cred că în timpul apropiat în privința domnului Șor va fi înaintată o nouă învinuire”, a declarat Stoianoglo.

Învinuirea ar putea fi înaintată după ce Procuratura a constatat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. El este beneficiarul banilor obținuți sub formă de credite de la BEM, prin intermediul Grupului Șor, acoperite în consecință, din mijloacele financiare ale Băncii Naționale a Moldovei.

„Șor este un subiect activ care a participat în această organizație criminală”, a adăugat procurorul general.

Totodată, Stoianoglo a anunțat că anchetatorii au constatat că dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

„Acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile în privința lui Șor. Prin urmare, cetățeanul Platon a fost absolut ilegal condamnat și, respectiv, ilegal își ispășește pedeapsa”, se arată în raportul PG.

De menționat că, în iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani si 6 luni de închisoare pentru cumul de infracțiuni. Instanța însă a dispus ca Șor să fie eliberat din arest, iar pedeapsa pentru acesta să fie ispășită doar după rămânerea sentinței definitive în vigoare. La moment, dosarul este examinat de Curtea de Apel Cahul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X