Partidul Platforma Demnitate și Adevăr inițiază procedura de suspendare a președintelui Igor Dodon, în lumina ultimelor informații apărute și care ar demonstra lipsa de integritate a șefului statului.

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a declarat pentru Cotidianul că formațiunea din care face parte va demara procedura, iar pentru ca aceasta să fie înregistrată este necesar să fie susținută de către 34 de deputați din Parlament.

„Procedura va fi începută joi. Demersul trebuie să fie depus pe numele președintelui Parlamentului și să fie semnat de către 34 de deputați. Președintele va fi invitat să se prezinte în Parlament pentru a da explicații în legătură cu acuzațiile care i se aduc. Suspendarea șefului statului va fi supusă votului, iar pentru suspendare este nevoie de 67 de voturi”, ne-a declarat Dinu Plîngău.

Constituția prevede că după suspendare este nevoie de demararea unui referendum de demitere a șefului statului. Pentru a fi demis, este necesar ca la referendum să voteze împotriva președintelui 50% + 1 din cei prezenți la vot, dar nu mai puțin decât numărul de voturi acumulate în cadrul scrutinului în care a fost ales.

Demersul vine după ce deputatul Iurie Reniță a prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă, o înregistrare video în care apar ex-președintele PDM, Vlad Plahotniuc, șeful statului Igor Dodon și Serghei Iaralov, unul dintre apropiații lui Plahotniuc. Potrivit parlamentarului, cei trei discutau despre transmiterea unei sume de bani de către Plahotniuc lui Igor Dodon, prin „Costea” și „Cornel”. Reniță presupune că este vorba despre democratul Constantin Botnari și socialistul Corneliu Furculiță, iar banii ar fi fost pentru salarizarea angajaților Partidului Socialiștilor.

Citește și: (VIDEO) Reniță prezintă o secvență video cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov și „sacoșa neagră cu presupusele 600-800 de mii de euro pentru PSRM”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here