(VIDEO) Curse ilegale, organizate în Chișinău, la doar o zi după accidentul soldat cu 2 decese. Șeful INSP avertizează cu eliberări din fucții

Autor: , in Social / 18 mai, 2020, 14:05

Șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Sergiu Paiu, a declarat că în Capitală și suburbii sunt organizate curse auto ilegale, iar ultima a avut loc la doar o zi după accidentul soldat cu 2 decese.

Ultima cursă ilegală ar fi avut chiar la o zi după teribilul accident produs în centrul Capitalei care s-a soldat cu 2 decese.

„Este regretabil că chiar la doar o zi după tragicul accident, noaptea trecută, pe rețele de socializare au apărut imagini video de la o astfel de cursă ilegală, cu participarea unor șoferi iresponsabili. Acest caz a fost înregistrat și urmează a fi investigat. Persoanele implicate vor fi trase la răspundere”, a declarat șeful INSP, Sergiu Paiu.

Unii angajați ai Poliției riscă să fie eliberați din funcții, în cazul în care se va demonstra că tolerează aceste curse ilegale.

„Au fost dispuse verificări de serviciu, iar dacă se va adeveri că angajații Poliției tolerează aceste acțiuni ilegale, nu intervin sau nu acționează conform atribuțiilor de serviciu, vor fi sancționați până la eliberarea din funcție, cu remiterea materialelor acumulate în adresa Procuraturii Generale”, a precizat șeful INSP.

Vezi și: „Gradele de rudenie nu îl ajută. Mai are încălcări”. Ce spune șeful INSP despre șoferul mașinii Audi, implicat în accidentul soldat cu 2 decese (VIDEO)

Totodată, potrivit lui Sergiu Paiu, conducerea Ministerului Afacerilor Interne va veni cu un pachet de măsuri legislative în vederea înăspririi contravențiilor din domeniul circulației rutiere, în special pentru depășirea limitei de viteză, dar și pentru șoferii în stare de ebrietate la volan.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului s-au produs 498 de accidente rutiere. În rezultat, 69 de persoane au decedat, iar 555 au fost traumatizate.

Pe rețele de socializare au apărut imagini, potrivit cărora, aseară, au fost organizate curse ilegale la Aeroportul Internațional Chișinău. Menționăm că, deocamdată, aceste imagini video nu au fost confirmate de Poliție, precum că anume ieri au avut curse ilegale.

Atenție, limbaj licențios:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X