(VIDEO) Reniță prezintă o secvență video cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov și „sacoșa neagră cu presupusele 600-800 de mii de euro pentru PSRM”

Autor: , in Politic / Populare / 18 mai, 2020, 11:01

Deputatul Iurie Reniță a prezentat luni, în cadrul unei conferițe de presă, o înregistrare video în care apar ex-președintele PDM, Vlad Plahotniuc, șeful statului Igor Dodon și Serghei Iaralov, unul dintre apropiații lui Plahotniuc. Potrivit parlamentarului, cei trei discutau despre transmiterea unei sume de bani de către Plahotniuc lui Igor Dodon, prin „Costea” și „Cornel”. Reniță presupune că este vorba despre democratul Constantin Botnari și socialistul Corneliu Furculiță, iar banii ar fi fost pentru salarizarea angajaților Partidului Socialiștilor.

Potrivit lui Iurie Reniță, este vorba de o sumă de circa 600-800 de mii de euro.

„Până în prezent, n-am văzut nicio secvență video în care să apară pe viu și sacoșa neagră cu acele presupuse 600-800 mii de euro pe care Dodon le cerea de la Plahotniuc, urmare a discuției cu Kozak.

După mine, acum există suficiente motive și bănuieli rezonabile ca să considerăm că în acea sacoșă neagră era tocmai suma menționată mai sus ce urma să fie transmisă, la indicația lui Dodon, lui Cornel de la Costea, și ulterior distribuită angajaților PSRM.

Cred că ar putea fi vorba despre colegul său Corneliu Furculiță, dar aceasta este o supoziție, justificată de relația specială dintre cei doi. Iar Costea ar putea fi nimeni altul decât faimoasă persoană „Borsetka” (n. r. – Constantin Botnari) de la PDM”, a declarat Iurie Reniță.

Iată secvența video prezentată de Iurie Reniță:

Potrivit datei care apare în înregistrare, convorbirea a avut loc la 4 iunie 2019, cu câteva zile înainte de crearea alianței PSRM-ACUM și debarcarea de la putere a Partidului Democrat.

Va sesiza Procuratura Generală

Deputatul a anunțat că va depune secvența video la Procuratura Generală.

„Chiar astăzi voi face o adresă pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu anexarea secvenței video, în speranța că Procuratura va demonstra că nu e influențată politic și își face datoria cu verticalitate și responsabilitate”, a declarat Reniță.

Totodată, deputatul Reniță cere:

1. inițierea procedurii suspendării din funcție a șefului statului de către Parlament și luarea tuturor măsurilor ca acesta să fie deferit justiției conform legii;

2. susținerea necondiționată din partea partidelor și a factorilor decizionali a combaterii corupției și atragerea la răspunderea penală a tuturor corupților, indiferent de funcțiile lor.

Vezi și: Reniță publică documente care dovedesc împrumutul de jumătate de milion de lei al lui Bolea; Banii nu se regăsesc în declarația de avere

Parlamentarul a spus că are înregistrarea video de la alegătorii săi din circumscripția uninominală nr. 26 – Chișinău, „din care fac parte foarte mulți cetățeni onești”, unii dintre care activează în structurile de drept.

Citește și: (DOC) Iurie Reniță cere Procuraturii anchetarea Galinei Dodon, pentru legăturile cu „Exclusiv Media”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X