(VIDEO) Ședința de judecată în dosarul Ilan Șor, amânată cu trei zile. Avocați: E un abuz, am cerut o lună

Autor: , in Justiție / 18 mai, 2020, 18:55

Urătoarea ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță la 7 ani si 6 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis, va avea loc la data de 22 mai, ora 15:00. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Cahul. Potrivit avocaților, care au cerut o amânare de 30 de zile, termenul de trei zile este extrem de mic și face imposibilă examinarea materialelor cauzei, care, potrivit apărătorilor, sunt foarte complexe.

„Instanța abuzează. Ne-a dat doar 3 zile. Avocații și inculaptul sunt lipsiți de dreptul de a face cunoștință cu materialele cauzei, care sunt foarte complexe. Să analizezi un asemenea material complex este imposibil în trei zile”, au declarat avocații lui Ilan Șor.

Potrivit lor, instanța de judecată a solicitat ca la ședința următoare să fie prezenți și avocați din oficiu (de stat).

„E un abuz foarte serios în privința avocaților lui Ilan Șor”, au opiniat avocații Aureliu Colenco și Denis Calaida.

„Instanța dorește să execute indicațiile guvernării în așa fel ca Ilan Șor să fie condamnat cât mai repede. Oricare persoană are dreptul la o justiție legală în Republica Moldova”, au adăugat avocații fostului primar de Orhei.

Precizăm că de această dată presa a putut participa la ședința de judecată, însă fără a filma. Se întâmplă după ce săptămâna trecută judecătorii au acceptat unul dintre demersurile depuse de avocați, care au cerut ședințe publice.

Amintim că în august 2019 deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară, aceasta fiindu-i ridicată la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Astfel, Șor poate fi arestat, dacă va fi identificat.

Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, declara la finele lunii august că autoritățile Republicii Moldova au trimis o solicitare separată în Israel pentru a verifica dacă Ilan Șor se află acolo, Interpol confirmând aflarea acestuia acolo. De menționat că Israel nu își extrădează cetățenii, iar Șor deține și cetățenia Israelului.

Citește și: Ilan Șor s-ar putea alege cu o nouă învinuire. A fost „subiect activ” în schema lui Plahotniuc în furtul miliardului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X