miercuri, mai 20, 2020


Avia Invest anunță că a achitat datoria față de AAC: „Procedura de insolvență trebuie încetată imediat”

Autor: , in Economic , - 13:31

Firma concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest, anunță că a achitat integral astăzi, 20 mai, datoria de 22,6 milioane de lei către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). Astfel, consideră compania, „procedura de declarare a insolvenței Avia Invest și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate imediat”.

„Avia Invest” SRL anunță că a rambursat integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă în valoare de 22,6 de milioane de lei, inclusiv a tuturor cheltuielilor privind executarea datoriei”, se arată într-un mesaj pe Facebook.

În aceeași postare, Avia Invest a publicat și documente care, potrivit companiei, dovedesc efectuarea plății.

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrelor pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților „Avia Invest” SRL.

Prin urmare, procedura de declarare a insolvenței „Avia Invest” și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate imediat”, se mai arată în mesaj.

Citește și: Air Moldova susține că s-a pomenit în mijlocului conflictului dintre stat și Avia Invest: Guvernarea ne blochează activitatea (VIDEO)

Amintim că prim-ministrul Ion Chicu a anunțat luni dimineață că Guvernul va începe procedura de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, iar acest lucru înseamnă rezilierea contractului de concesionare.

La scurt timp, „Komaksavia Airport LTD”, care deține 95% din acțiunile Avia Invest, a afirmat că autoritățile întreprind un atac raider la nivel de stat în raport cu Avia Invest.

Săptămâna trecută, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon anunța că aeroportul din Chișinău va reveni în gestiunea statului în următoarele săptămâni, iar principalul motiv ar fi legat de o posibilă intrare în insolvabilitate a companiei Avia-Invest, gestionara obiectivului, pentru datorii neachitate.

În timp ce președintele făcea aceste anunțuri, „Avia Invest” emitea un comunicat prin care anunța investiții de sute de milioane.

Citește și: Chicu îl numește „coțcar” pe acționarul principal Avia Invest, care cere despăgubiri de 885 de milioane de euro de la Guvern (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *