Foto: evenimentul.md

La scurt timp după ce firma concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest, anunță că a plătit integral, astăzi, 20 mai, datoria de 22,6 milioane de lei către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), premierul Ion Chicu a venit cu o reacție, în care și-a exprimat speranța că „cele încă 10 milioane de lei restanțe la plata impozitelor și taxelor la buget tot așa rapid vor fi achitate”.

„Investitorul a înțeles că datoria față de stat trebuie de achitat. Nu suntem în iulie 2019 și reeșalonări de plăți la stat nu ai cum să obții. Am fost informat, că datoria de circa 22 milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă a fost achitată astăzi. Este un lucru bun. Sperăm că tot așa de rapid vor fi achitate acele circa 10 milioane de lei restanțe la plata impozitelor și taxelor la buget”, este reacția premierului Ion Chicu.

Compania consideră că procedura de declarare a insolvenței Avia Invest trebuie încetată imediat.

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrelor pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților „Avia Invest” SRL. Prin urmare, procedura de declarare a insolvenței „Avia Invest” și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate imediat”, se mai arată în mesajul firmei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest.

Amintim că prim-ministrul Ion Chicu a anunțat luni dimineață că Guvernul va începe procedura de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, iar acest lucru înseamnă rezilierea contractului de concesionare.

La data de 18 mai, acționarul companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest, a anunțat că a depus o acțiune împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm și cere despăgubiri de 885 de milioane de euro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here