Dodon, despre „avertismentul” Mitropoliei: Chicu este poate ultimul dintre politicieni care trebuie scos din canoane

Autor: , in Politic / 20 mai, 2020, 23:15

„Eu mi-aș fi dorit ca biserica noastră să excludă din canoane pe cei care au votat și promovat legea cu privire la egalitatea de șanse care a fost o problemă mare. Chicu este poate ultimul dintre politicieni care trebuie scos din canoane”. Declarațiile au fost făcute de președintele Igor Dodon, în contextul în care, fețele bisericești au anunțat că își „asumă dreptul canonic și moral de a-i exclude pe politicieni din pomenirea și rugăciunea Bisericii”.

Fețele bisericești susțin că au „așteptat cu mare nerăbdare ridicarea mai multor restricții, iar amânarea respectivă revoltă, dezgustă și este chiar jenantă”.

„Eu am tot respectul față de biserica ortodoxă din Republica Moldova. Eu mi-aș fi dorit ca biserica noastră să excludă din canoane pe cei care au votat și promovat legea cu privire la egalitatea de șanse, care a fost o problemă mare. Acest Guvern nu a închis biserici. Vreau să vă aduc aminte sau să vă informez despre ce se întâmpla în alte țări, unde la biserici au fost puse lăcate, iar preoții care au făcut slujbe au fost arestați. Nici pe timpul Uniunii Sovietice bisericile nu au fost închise, nici acum. Cu tot respectul față de biserică, eu cred că Chicu este poate ultimul dintre politicieni care trebuie scos din canoane”, a declarat Dodon, în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

„Considerăm binevenită inițiativa ca, în cel mai scurt timp, să invitați reprezentanții. Bisericii Ortodoxe din Moldova și să reformulați hotărârea în conformitate și cu normele moralei creștine, urmând în aceasta exemplul altor state europene. În caz contrar ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea Bisericii”, solicită Sinodul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Totodată, referitor la solicitarea Mitropoliei către Guvern, în care se cere ca cetățenii să nu fie obligați să-și administreze un vaccin împotriva noului coronavirus, chiar dacă acesta încă nici nu a fost descoperit, șeful statului a spus că:

„Ca un tată responsabil, când apar astfel de riscuri și pandemii, evident că, consider că, familia trebuie să se vaccineze. Aceasta reduce riscul infectării și dacă va fi un astfel de vaccin, trebuie făcut. De asemenea, consider că fiecare trebuie să decidă dacă vrea să se vaccineze sau nu, pentru că știm că există și riscuri”, a conchis Dodon.

Vezi și: „Am crezut că e o glumă. Pokemonii și masonii mai lipsesc”. Tănase, despre solicitarea Mitropoliei către Guvern

„Doamne iartă-mă și păzește-mă de păcate. Și dă-mi minte și putere să reacționez înțelept și calm la așa ceva”. Este reacția prim-ministrului Chicu la declarațiile Mitropolitiei Moldovei, care s-a aliniat recent la teroriile conpirației privind microciparea oamenilor cu ajutorul tehnologiei FG și a vaccinurilor.

Vezi și: „Recomandăm lui Igor Dodon să aducă scuze publice Maiei Sandu”. Decizia Consiliului de Egalitate (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X