Foto simbol: 1pnz.ru

Noaptea trecută, mai mulți conducători auto s-au adunat pentru a participa la curse ilegale pe strazile din Chișinău și în suburbii, dar intenția acestora a fost „dată peste cap”. Ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) i-au dispersat.

Potrivit INSP, unii dintre șoferi s-au deplasat dintr-un punct în altul, unde erau convinși că acolo vor putea continua cursa, însă și acolo au fost întâlniți de polițiști. Un alt grup de conducători auto a fost depistat pe traseul Cimișlia.

„Toți șoferii au fost dispersați de inspectori, însă, actele și starea tehnică a mai multor conducători auto, au fost verificate”, menționează reprezentanții INSP.

Conform datelor INSP, un șofer a fost sancționat pentru că conducea agresiv, iar altul pentru că exploata mașina reutilată fără autorizație. În același timp, a fost depistat un conducător auto în stare de ebrietate, fiindu-i ridicat permisul de conducere.

Vezi și: (VIDEO) Curse ilegale, organizate în Chișinău, la doar o zi după accidentul soldat cu 2 decese. Șeful INSP avertizează cu eliberări din fucții

Șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Sergiu Paiu, a declarat, o cursă ilegală a fost organizată la doar o zi după teribilul accident produs în noaptea de 17 mai, în centrul Capitalei, soldat cu 2 decese.

„Au fost dispuse verificări de serviciu, iar dacă se va adeveri că angajații Poliției tolerează aceste acțiuni ilegale, nu intervin sau nu acționează conform atribuțiilor de serviciu, vor fi sancționați până la eliberarea din funcție, cu remiterea materialelor acumulate în adresa Procuraturii Generale”, a declarat anterior șeful INSP, Sergiu Paiu.

Totodată, potrivit lui Sergiu Paiu, conducerea Ministerului Afacerilor Interne va veni cu un pachet de măsuri legislative în vederea înăspririi contravențiilor din domeniul circulației rutiere, în special pentru depășirea limitei de viteză, dar și pentru șoferii în stare de ebrietate la volan.

Vezi și: „Gradele de rudenie nu îl ajută. Mai are încălcări”. Ce spune șeful INSP despre șoferul mașinii Audi, implicat în accidentul soldat cu 2 decese (VIDEO)

Foto: INSP


Foto: INSP

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here