Ministerul Sănătății anunță despre alte 4 decese provocate de COVID-19, printre care și medicul din Ungheni

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 20 mai, 2020, 18:13

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova au fost înregistrate alte 4 decese provocate de noul coronavirus. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 228.

Decesul 225 este un angajat din sistemul medical, răpus de noul coronavirus. Este vorba de Gheorghe Popa de 69 ani, din raionul Ungheni. Gheorghe Popa activa în calitate de medic-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, în trecut medic stomatolog în cadrul spitalului raional Ungheni. MSMPS aduce un ultim omagiu unui medic profesionist, cât și un manager iscusit și exprimă sincere condoleanțe apropiaţilor în legătură cu trecerea în nefiinţă a acestuia.

La data de 10 mai curent, Gheorghe Popa a fost transferat de la spitalul raional Ungheni, în cadrul Spitalul Clinic Republican. În urma complicațiilor, acesta s-a stins din viață, la data de 20 mai (deces 225).

Deces 226: Bărbat de 68 ani, din Ștefan Vodă. Internat la data de 14 mai, la Insitutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: infarct miocardic vechi, diabet zaharat tip II, insuficiență renală.

Deces 227: Femeie de 77 ani, din Chișinău. Internată la data de 12 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: accedent vascular cerebral ischemic.

Deces 228: Femeie de de 62 ani, din Strășeni. Internată în stare gravă, la data de 12 mai, la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Comorbidități: insuficiență poliorganică decompensată cardiacă, cerebrală și renală.

Astăzi în Republica Moldova au fost înregistrate 213 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, numărul total al cazurilor de infectare a ajuns la 6,553, iar al cazurilor active – de 3.372.

Vezi și: „Se încearcă iar povestea greblei”. 12 angajați ai Spitalului Raional Strășeni, infectați cu COVID-19 (VIDEO)

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X