„Va fi nu doar un act artistic, ci și o mărturisire”. O biserică vrea să picteze în pridvor chipul medicului, îmbrăcat în haine anti-COVID-19

Autor: , in Social / 20 mai, 2020, 20:32

Biserica „Sfântul Panteleimon” din Bălți a anunțat că, după consultările cu enoriașii și Consiliul bisericesc, a fost luată decizia ca în pridvorul bisericii noi, care se afla în preajma Spitalului Clinic Bălți și care poartă Hramul Sfinților Doctori fără de argint Cosma și Damian, să fie pictat chipul medicului, îmbrăcat în haine de protecție anti-COVID-19. Reprezentanții bisericii din Bălți spun că acesta va fi „simbol al tuturor medicilor răpuși de această boală crâncenă”.

„Omenirea trece printr-o criză epidemică care a provocat mai multe probleme, una dintre care este cea a conflictului de valori: pe deoparte pierderile de vieți omenești pe termen scurt, care sunt complet inacceptabile și pe de altă parte, pierderea locurilor de muncă care a provocat ca oamenii să nu aibă surse de existență”, anunță reprezentanții bisericii „Sfântul Panteleimon” din Bălți.

Un demers va fi expediat către Comisia Pentru Pictura Bisericească de pe lângă Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei.

„O astfel de pictura bisericească murală este fără de precedent și sperăm că vom fi susținuți întru aceasta de către Întâi- Stătătorii Bisericii. Îndemnăm enoriașii parohiei, care de fiecare dată au dat dovadă de atitudine și verticalitate, să semneze acest demers, astfel încât mesajul nostru să fie auzit”, spun reprezentanții bisericii.

Vedeți mai jos cum va arăta pictura:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X