Șansele președintelui Igor Dodon de a obține un nou mandat în funcția de șef al statului scad vertiginos, iar acest lucru poate fi văzut și în sondaje, susține analistul politic Victor Ciobanu.

El a declarat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că deși șansele unui impeachment sunt mici, din cauza că PSRM deține mai mult de 2/5 din mandate, totuși Dodon ar putea și în alegeri să-și piardă funcția.

„Și până la urmă, alegerea președintelui, da, este și ea un referendum și ultimele sondaje ne-au demonstrat că șansele lui Dodon scad vertiginos, deci el se prăbușește; situația cu acest guvern zis și tehnocrat, dar care trebuia să fie, de fapt, un staff electoral este în cădere liberă; ratingul lui Dodon, ratingul PSRM am văzut că au scăzut dramatic și acest lucru cu siguranță este luat în calcul și în staff-ul și anturajul lui Dodon. Atunci, el va căuta în disperare alte variante de compromis, inclusiv cu PAS, cu PPDA”. a declarat Victor Ciobanu.

Analistul a mai spus că Dodon a avut „o șansă unică să intre în istorie atunci când a făcut acea alianță cu ACUM-ul, a avut toate șansele să se transforme într-un președinte pentru care multe păcate i-ar fi fost iertate, iată că el a preferat la un moment dat să abandoneze această coaliție cu ACUM-ul și a pledat în favoarea unei coaliții cu PD-ul, care era una fără perspectivă”.

„Dar Dodon a vrut totuși să preia schemele și să se transforme într-un Plahotniuc-2.0, ceva de genul acesta, fapt care nu i-a reușit și îi reușește din ce în ce mai prost și deja acest lucru devine absolut evident. Și, în disperare de cauză, acum Dodon este nevoit să caute alte variante de a se conserva la guvernare, pentru că, dacă continuă în același ritm, atunci el pierde cu siguranță și, precum am zis, majoritatea devine minoritate, guvernul devine minoritar, eventual, Chicu își dă demisia și atunci totul se accelerează și intră într-un haos total, ceea ce nu-i face bine lui Dodon în preajma alegerilor prezidențiale”, a precizat Victor Ciobanu.

Citește și: (SONDAJ) Diferență de sub 3% între Dodon și Sandu în lupta pentru funcția de președinte

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here