Din ce bani vor fi testați la COVID-19 deputații și angajații Secretariatului Parlamentului

Autor: , in Politic / 21 mai, 2020, 15:25

Deputații și angajații din cadrul Secretariatului Parlamentului vor fi testați pentru determinarea prezenței virusului COVID-19. De întâmplă după ce deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc, a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, la o zi după ce a fost în ședință cu colegii săi de partid.

La recomandarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, testarea deputaților urmează a fi efectuată din resursele personale ale parlamentarilor.

Cât privește testarea pentru angajații Secretariatului instituției,autoritățile urmează să identifice o soluție de acoperire a cheltuielilor legate de efectuarea procedurii de testare.

Citește și: „Toți glumesc, iar ministra Sănătății tace”. Reacția lui Alaiba, după ce s-a anunțat că Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, prezent la ședința de astăzi a Parlamentului a recomandat ca testarea deputaților și a angajaților Secretariatului Parlamentului să fie efectuată la finele săptămânii.

Furtună a recomandat ca testarea să fie efectuată treptat. Mai exact, sâmbătă ar putea fi testați cei care au intrat în contact cu Nichiforciuc, ulterior, duminică sau luni, pot fi testați ceilalți deputați și angajați ai Secretariatului Parlamentului.

De menționat că Dumitru Diacov a precizat că Nichiforciuc a intrat ieri în contact și și cinci miniștri, prezenți la ședința formațiunii politice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X