(DOC) Sesizare către MAI: Un deputat cere sancționarea lui Igor Dodon, pentru nerespectarea restricţiilor privind COVID-19

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 mai, 2020, 19:08

Deputatul Sergiu Litvinenco a expediat Ministerului Afacerilor Interne o sesizare prin care cere sancţionarea preşedintelui Igor Dodon pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea bolilor epidemice.

Litvinenco comentează că „Legea este una pentru toţi şi trebuie aplicată faţă de toţi”.

„Igor Dodon trebuie sancționat pentru încălcarea vădită a normelor imperative privind măsurile de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice. Deși a încălcat în mod sistematic Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (pe perioada valabilității acestora), dar și normele exprese ale Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică nr.11 din 15 mai 2020, instituțiile statului nu s-au autosesizat și nu au inițiat procedura de tragere la răspundere contravențională a lui Igor Dodon”, susține deputatul.

Citește și: „Ați fost cu metru lângă mine?” Dodon încalcă restricțiile și nici nu știe? A sunat-o pe Dumbrăveanu să o întrebe despre măști (VIDEO)

Astfel, acesta a depus o sesizare la Ministerul Afacerilor Interne în vederea sancționării contravenționale a lui Igor Dodon.

Parlamentarul cere aplicarea legii conform literei și spiritului ei și să-l sancționeze contravențional pe Igor Dodon.

„Or, nimeni nu este mai presus de lege. Mai ales Președintele Republicii Moldova, care, în mod normal, trebuie să fie un exemplu de respectare a legii pentru toți cetățenii țării”, mai comentează deputatul Sergiu Litvinenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X