Procurorii au cerut mandat de arestare pe numele fostului președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.MD de Ion Caracuian, șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Mandatul de arestare este solicitat în baza a trei capete de acuzare: spălare de bani, escrocherie și organizarea și conducerea unui grup criminal.

„Am citat persoana la domiciliu, însă nu s-a prezentat. Din informațiile de care dispunem, persoana nu se află pe teritoriul Republicii Moldova”, ne-a spus Ion Caracuian.

Astfel că procurorii au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de mandat de arestare.

Demersul procurorilor urmează a fi examinat de judecătorul de instrucție.

Citește și: (DOC) Cazul „Sacoșa”: Plângere penală împotriva lui Dodon și Plahotniuc

Luni, 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că va fi adoptată o nouă ordonanță de punere sub învinuire a lui Plahotniuc, cu trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani.

„Imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate în SUA pentru a fi extrădat și tras la răspundere”, a spus Stoianoglo.

„Dispunem de probe incontestabile că Vladimir Plahotniuc a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari, sub formă de credit, prin intermediul grupului Shor. Din acești bani el a procurat acțiuni la o bancă, clădiri, compania de asigurări Asito, Casa Modei și Hotelul Național. Banii obținuți de la BEM erau utilizați de către Plahotniuc în scop personal, sau de către companiile afiliate acestuia. Din acești bani a procurat și un avion”, a declarat procurorul general.

Citește și: (VIDEO) Stoianoglo: Plahotniuc a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari din jaful din sistemul bancar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here