Din cele 46 de partide politice înregistrate în țara noastră, doar 26 de partide politice și 7 formațiuni au depus rapoartele pentru întreg anul 2019, iar alte 13 nu și-au onorat obligația legală de a depune rapoartele la Comisia Electorală Centrală.

În temeiul prevederilor Codului contravențional, președintele Comisiei Electorale Centrale va cita persoanele cu funcție de răspundere din cadrul acestor partide politice și va întocmi procesele-verbale de contravenție.

Comisia a atenționat partidele politice asupra obligației de a completa și prezenta raportul privind gestiunea financiară în corespundere cu dispozițiile din lege și cele regulamentare.

„Ținând cont de situația epidemiologică actuală, CEC a decis să acorde partidelor politice un termen suplimentar, până la data de 10 iunie 2020, pentru a prezenta informațiile lipsă și a înlătura erorile din rapoarte”, a anunțat CEC.

Iată cele 13 partide politice care nu au prezentat rapoartele financiare:

1. Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;

2. Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ;

3. Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova;

4. Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”;

5. Partidul Politic „MOLDOVA MARE”;

6. Partidul „Patrioţii Moldovei”;

7. Partidul Politic „Partidul Stînga Europeană”;

8. Partidul Politic „Democraţia Acasă”;

9. Partidul Regiunilor din Moldova;

10. Partidul Acţiunea Democratică;

11. Partid Politic Partidul „RENAŞTERE”;

12. Partidul Politic „Partidul Societății Progresiste”;

13. Partidul Conservator.

Potrivit normelor legale, neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul şi formatul stabilite de către Comisie, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, se sancţionează cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale (de la 9 mii lei la 15 mii lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here