Când vor fi testați la COVID-19 miniștrii care au intrat în contact cu Nichiforciuc și cine ar fi aceștia

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 22 mai, 2020, 16:17

Cei cinci membri ai Guvernului care au intrat în contact cu deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc, testat pozitiv la COVID-19, urmează să fie testați la coronavirus sâmbătă.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, care a anunțat că Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19, a precizat că acesta a intrat în contact și cu cinci miniștri.

Contactat de Cotidianul.md, consilierul premierului Ion Chicu, Vitalia Dragancea, ne-a declarat că cei 5 miniștri vor fi testați la COVID-19 mâine, 23 mai.

Întrebat dacă cei 5 miniștri ar fi cei înaintați în cadrul Guvernului de către Partidul Democrat, consilierul Vitalia Dragancea nici nu a confirmat, nici nu a infirmat.

Vezi și: „Toți glumesc, iar ministra Sănătății tace”. Reacția lui Alaiba, după ce s-a anunțat că Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19

Miniștrii cu care ar fi intrat în contact democratul Eugeniu Nichiforciuc sunt:

Igor Șarov – ministru al Educației, Culturii și Cercetării;

Cristina Lesnic – viceprim-ministra pentru Reintegrare;

Sergiu Răilean – ministrul Economiei și Infrastructurii;

Alexandru Pînzari – ministrul Apărării;

Oleg Țulea – ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La ședința Parlamentului s-a decis că toți deputații și angajații din cadrul Secretariatului Parlamentului urmează să fie testați pentru determinarea prezenței virusului COVID-19.

Testarea deputaților urmează a fi efectuată din resursele personale ale parlamentarilor, iar pentru angajații Secretariatului instituției urmează a fi identificată o soluție de acoperire a cheltuielilor legate de efectuarea procedurii de testare.

Începând cu ziua de vineri, 22 mai, deputații intră în regim de autoizolare. Decizia a fost luată după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care se stabilește regim de autoizolare pentru deputați. Regimul începe astăzi, 22 mai, și va dura până la obținerea rezultatelor negative ale testului la COVID-19.

Deputații sunt obligați să respecte regimul de autoizolare și să prezinte conducerii Parlamentului rezultatele testelor efectuate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X