Minsk, 9 mai, concert de aniversare a victoriei în fața Germaniei Naziste/ foto: Profimedia

Belarus a ignorat pandemia de coronavirus care a lovit Europa și, în ciuda avertismentelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) nu a întrerupt în niciun moment campionatul de fotbal.

Patru membri ai unui club din Belarus, infectați cu coronavirus

Mai mult, președintele țării, Alexander Lukashenko, a catalogat criza provocată de coronavirus drept o „psihoză” și a îndemnat populația să „se trateze cu vodcă”, scrie digi24.ro.

Liderul de la Minsk a insistat că panica e mai periculoasă decât COVID-19, că închiderea granițelor este „o prostie” și le-a cerut cetățenilor să meargă la muncă.

Din nefericire, lipsa măsurilor de prevenție își arată efectele. Astfel, doi jucători și doi antrenori de la clubul Torpedo-BelAZ Zhodino, aflat pe locul trei în prima ligă, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit presei de la Minsk.

Portarul Vladimir Bush și mijlocașul Mikhail Afanasyev s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar antrenorul principal a descris situația drept ”un război”, pentru că formația sa trebuie să câștige fără să mai piardă din jucători.

Un antrenor secund e la spital, în stare gravă

Sergei Zenevic, unul dintre antrenorii secunzi, a fost și el infectat și se află într-o stare proastă, la spital, conform jurnaliștilor din Belarus.

În plus, alți doi fotbaliști de la echipa din orașul Zhodino, situat la 50 de kilometri de capitală, sunt suspecți de coronavirus: mijlocașul Andrejs Hčaturjan și fundașul Maksims Bordačovs.

Fără toți acești jucători, Torpedo-BelAZ Zhodino a jucat joi seara, 21 mai, în deplasare cu Neman Grodno și a pierdut, scor 1-3. În ciuda înfrângerii, gruparea din Zhodino rămâne pe poziția a doua, cu 18 puncte acumulate în primele zece etape.

În urmă cu o săptămână, Federația de la Minsk a anulat două partide, programate pe 15 și 16 mai, din cauza suspiciunilor că mai mulți jucători ar suferi de COVID-19.

Până pe 22 mai, în Belarus au fost raportate 34.303 de infectări cu coronavirus, 932 doar în ultimele 24 de ore. 190 de persoane au murit din cauza virusului, iar experții avertizează că lucrurile ar putea degenera, mai ales din cauza faptului că autoritățile au sfidat pandemia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here