Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată pentru data de 12 iunie. Avocații liderului Partidului Șor acuză că instanța nu a cerut părerea avocaților și a participanților la proces vizavi de închiderea ședinței de astăzi, iar asta s-a făcut fără deliberări.

În continuare avocații lui Șor insistă ca presă să aibă acces să înregistreze video și audio ședințele de judecată, motivând că ar fi „un punct binevenit pentru ca justiția să aibă credibilitate”.

„Este un dosar de rezonanță și dorim ca toți să cunoască ce se întâmplă”, spun avocații lui Șor.

Totodată, aceștia acuză că instanța nu a cerut părerea avocaților și a participanților la proces vizavi de închiderea ședinței de astăzi.

„Instanța nu a permis nici avocaților, nici participanților la proces să se expună asupra necesității de a închide această ședință. Ei au întrerupt ședința fără a ieși la deliberare”, a declarat unui din avocați.

Amintim că astăzi la Curtea de Apel Cahul s-au adunat mai mulți susținători ai Partidului Șor. Alături de ei a fost și deputata Marina Tauber, care, conform unei dispoziții semnate astăzi de președinta Parlamentului, trebuia să se află în autoizolare, după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv la COVID-19.

Amintim că în august 2019 deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară, aceasta fiindu-i ridicată la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Astfel, Șor poate fi arestat, dacă va fi identificat.

Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, declara la finele lunii august că autoritățile Republicii Moldova au trimis o solicitare separată în Israel pentru a verifica dacă Ilan Șor se află acolo, Interpol confirmând aflarea acestuia acolo. De menționat că Israel nu își extrădează cetățenii, iar Șor deține și cetățenia Israelului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here