Foto: tvrmoldova.md

Judecătorii au admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și au emis, în dimineața zilei de vineri, mandat de arest pentru 30 de zile în privința învinuitului Vladimir Plahotniuc. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Mandatul de arestare a fost solicitat în baza a trei capete de acuzare: spălare de bani, escrocherie și organizarea și conducerea unui grup criminal.

Luni, 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că va fi adoptată o nouă ordonanță de punere sub învinuire a lui Plahotniuc, cu trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani.

Citește și: (VIDEO) Stoianoglo: Plahotniuc a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari din jaful din sistemul bancar

„Imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate în SUA pentru a fi extrădat și tras la răspundere”, a spus Stoianoglo.

„Dispunem de probe incontestabile că Vladimir Plahotniuc a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari, sub formă de credit, prin intermediul grupului Shor. Din acești bani el a procurat acțiuni la o bancă, clădiri, compania de asigurări Asito, Casa Modei și Hotelul Național. Banii obținuți de la BEM erau utilizați de către Plahotniuc în scop personal, sau de către companiile afiliate acestuia. Din acești bani a procurat și un avion”, a declarat procurorul general.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here