vineri, mai 22, 2020


Moscova, lovită în plin de criza rublei şi cea a petrolului. Perspective îngrijorătoare pentru economia Rusiei

Autor: , in Economic Externe , - 10:32

Economia Rusiei va scădea cu 5% în 2020, iar rubla se va deprecia, pe măsură ce pandemia şi preţurile scăzute ale petrolului îşi vor produce efectele, a declarat ministrul economiei Maxim Reşetnikov, citat de Reuters.

Ministerul şi-a revizuit estimările pentru următorii trei ani, prezentând o schimbare drastică a perspectivelor acestui an, comparativ cu prognozele din februarie, înainte ca epidemia COVID-19 să lovească Rusia.

În februarie, înainte de o scădere globală a preţului petrolului, exportul-cheie al Rusiei şi înainte de blocajul naţional, estimările indicau o creştere de 1,9% pentru acest an. Oficialii aşteaptă acum o revenire de 2,8% în 2021, scrie Mediafax.

„Coronavirusul va avea consecinţe structurale pe termen lung”, a spus ministrul Economiei, Maxim Reşetnikov.

Numărul de cazuri de coronavirus din Rusia, al doilea cel mai mare din lume, a crescut joi la 317.554. Ministerul se aşteaptă acum ca preţul ţiţeiului rusesc Ural, de referinţă în zona Mării Negre, să fie de 31,10 dolari pe baril în acest an, în scădere faţă de 57,70 dolari estimat în urmă cu doar câteva luni.

Petrolul Ural a fost tranzacţionat cu aproximativ 35,80 dolari pe baril joi şi va creşte doar la aproximativ 40 de dolari până la sfârşitul anului 2021, sub presiunea unor stocuri globale ridicate, a spus Reşetnikov.

Producţia industrială în 2020 va scădea cu 5,4%, în timp ce investiţiile de capital se vor reduce cu 12%. Setul anterior de prognoze prevedea creşteri de 2,3%, respectiv 4,9%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *